Sport 12 Mai 2008 00:19
CFR Cluj a reusit eventul, invingand sambata seara cu 2 - 1, formatia Unirea Uriceni. Formatia CFR Cluj a castigat Cupa Romaniei - Timisoreana la fotbal gratie golurilor marcate de Diego Ruiz (49), Antonio Semedo (64), respectiv, Cristian Danalache (58).

Potrivit Ziua, Unirea a fost mai activa in debutul meciului, dar dupa un sfert de ora, CFR a echilibrat disputa si a preluat initiativa, ratand si prima ocazie la poarta lui Stelea, prin fundasul Cadu, care a trimis cu capul peste transversala (14). Primul sut pe spatiul portii este semnat de Culio (19), dar "veteranul" Unirii (Stelea) e la post. Stelea se remarca la sutul centrare al lui Panin, pe care il scoate de sub bara (22) si retine fara emotii mingea trimisa de Culio (30). Stelea are o interventie formidabila in min. 31, cand respinge peste poarta mingea sutata de Ruiz si deviata de un fundas. Unirea, la care apaticul Stancu a fost schimbat cu Onofras dupa numai 33 de minute, a avut si ea o sansa de gol, dar mingea centrata de Brandan (38) l-a gasit prea in fata pe Galamaz, acesta nereusind sa trimita spre poarta.

La pauza, scorul era egal, 0-0, meciul fiind unul care ne-a aratat doua echipe obosite, care "trageau de ele" pentru a cuceri ultimul trofeu. Mai intai a punctat CFR-ul, Diego Ruiz marcand pentru 1-0 cu un voleu de la marginea careului. Neasteptat, Unirea a egalat in minutul 59, cand Danalache a pivotat in careul clujenilor si l-a invins pe Stancioiu cu un sut sec, reechilibrand balanta: 1-1. Peste numai cinci minute, Semedo a "inchis" tabela la o eroare a defensivei Unirii, Stelea respingand gresit, chiar in picioarele atacantului lui CFR: 2-1, relateaza Romania Libera.

CFR Cluj a devenit astfel, la 101 ani de la infiintare, lidera Romaniei: dupa titlul cucerit miercuri, in urma victoriei cu U Cluj si Cupa Romaniei Timisoreana, competitie pe care si-au adjudecat-o dupa un 2-1, in finala, cu Unirea Urziceni.

Insa acesta nu este un eveniment remarcabil numai pentru echipa, ci si pentru antrenorul Ioan and one, care a cucerit sambata, pentru a patra oara in ultimii sase ani (2003, 2004, 2005 si 2008), trofeul care recompenseaza echipa invingatoare in cea de-a doua competitie interna. In clasamentul tehnicienilor care au pus cel mai des mana pe Cupa Romaniei, Andone l-a egalat pe legendarul Emeric Ienei. Daca primele trei cupe au fost ob- tinute de „Falcos“ cu Dinamo, un club cu traditie in castigarea de trofee, acum performanta CFR-ului reprezinta o premiera si reinnoada sirul succeselor pentru formatiile din provincie. Evenimentul Zilei scrie ca „Ando“ era pana sambata seara ultimul tehnician care reusise eventul in Liga I, cu Dinamo, in 2004.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.