Sport 10 Mai 2008 14:48
Presedintele ANS, Octavian Belu, a premiat azi, la sediul forului pe care il conduce, lotul national de gimnastica aerobica al Romaniei, precum si pe campionul mondial interimar la box Adrian Diaconu.

Primii sositi au fost componentii lotului national de gimnastica aerobica al Romaniei, care au revenit din Germania, unde au cucerit doua medalii de aur, doua de argint si una de bronz la Campionatele Mondiale de la Ulm. Gimnastii Mircea Branzea, Valentin Mavrodineanu, Mircea Zamfir, Cristina Nedelcu si Cristina Antonescu, insotiti de antrenoarea Marcela Fumea, au primit cate un buchet de trandafiri albi si felicitarile presedintelui ANS, Octavian Belu. Acesta si-a exprimat speranta ca in scurt timp gimnastica aerobica va devini sport olimpic, pentru a-i putea premia cu mai multi bani pe campionii acestui sport (campionii sporturilor neolimpice primesc premii mai mici cu 50% fata de cei care se impun in sporturi olimpice).

Antrenorea Marcela Fumea s-a declarat multumita de rezultatele obtinute la Campionatele Mondiale, in ciuda faptului ca la editiile precedente au fost mai multe medalii. "Eu sunt multumita, desi domnul presedinte mi-a spus ca se putea ceva mai bine. Medalia de aur pe echipe, pe care o cucerim pentru a treia oara consecutiv, este cea mai importanta, iar la trio am avut cel mai aplaudat exercitiu din competitie", a spus Marcela Fumea.

Gimnastii romani au obtinut la Ulm medaliile de aur la echipe si la trio masculin, unde au triumfat Mircea Branzea, Valentin Mavrodineanu si Mircea Zamfir. In proba de mixt, romanii au luat argintul prin perechea Cristina Antonescu/Mircea Branzan si bronzul prin Cristina Nedelcu/Valentin Mavrodineanu. Cristina Nedelcu a mai castigat si o medalie de argint la individual feminin.

Urmatorul premiat, campionul interimar de box Adrian Diaconu, care a sosit cu o intarziere de peste o jumatate de ora, din cauza traficului pe ruta Ploiesti-Bucuresti, a primit un trofeu din partea lui Octavian Belu, care s-a declarat fericit ca il cunoaste personal pe pugilist, concitadin de-al sau, dupa ce a discutat de mai multe ori cu acesta la telefon. "Ma bucur ca sunteti campion mondial si ca un oras cum este Ploiestiul a reusi sa dea intr-un timp atat de scurt doi campioni mondiali. Sper ca nu va veti opri aici si regret ca acest sport, pentru care trebuie sa ai o vocatie speciala, nu este platit asa cum ar trebui. Boxul profesionist are nevoie de o promovare speciala si are o aura pe care alte sporturi nu o au", a spus Octavian Belu.

Spre amuzamentul lui Diaconu, presedintele ANS a povestit cat s-a chinuit in studentie cu boxul, cand a trebuit sa sustina patru meciuri obligatorii in fata unui profesor "care nu te trecea daca nu vedea sange".

La randul sau, campionul mondial s-a declarat fericit de faptul ca are un suporter ca Octavian Belu si i-a multumit pentru telefoanele de incurajare pe care i le-a dat de mai multe ori in Canada, promitandu-i ca centura va ramane cat mai mult posibil in Romania.

Cat priveste viitorul sau meci, Diaconu a anuntat ca isi va termina vacanta pe 2 iunie, iar o zi mai tarziu vor incepe negocierile cu reprezentantii lui Chad Dawson. "Sincer, eu imi doresc sa se joace meciul, sa fie licitatie, pentru ca asa se stang mai multi bani. Stiu ca el va incerca sa amane partida si o sa incerce o unificare a centurilor, dar eu imi doresc sa boxez cu el", a spus Adrian Diaconu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.