Echipa antrenata de Luciano Spalletti a remizat, joi seara, scor 1-1, pe terenul Cataniei, in returul semifinalei Cupei Italiei, disputat miercuri, echipa romana calificandu-se in finala gratie victoriei cu 1-0 obtinuta in urma cu doua saptamani pe Olimpico. "Va fi o mare satisfactie sa jucam in fata propriilor suporteri inca o finala. Este o confirmare a muncii depuse de acesti jucatori", a declarat Spalletti in perspectiva finalei cu Inter de peste doua saptamani.

O calificare in finala Cupei Italiei ar fi asigurat Cataniei prezenta in viitorul sezon al Cupei UEFA, antrenorul Walter Zenga nu a aliniat cel mai bun unsprezece, optand pentru odihnirea mai multor jucatori titulari pentru partida din campionat de la Torino, impotriva Juventusului. Catania se afla cu doua etape inaintea finalului sezonului pe locul 17 in campionat, ultimul neretrogradabil, avand un punct mai mult decat Parma, evitarea retrogradarii fiind considerat un obiectiv prioritar de catre clubul din Sicilia.

AS Roma si Internationale Milano s-au calificat in finala Cupei Italiei dupa ce au trecut de Catania (1-0 si 1-1), respectiv Lazio Roma (0-0 si 0-2). Finala, care in acest sezon se va disputa intr-o singura mansa, va avea loc pe 24 mai pe stadionul Olimipco din Roma.