Sport 8 Mai 2008 03:54
Desi deciziile sale din acest sezon au fost aprig contestate de multe echipe din varful clasamentului, directorul general al FRF, Ionut Lupescu, nu isi reproseaza nimic si spune ca din sezonul viitor formatiile din Liga I vor fi depunctate pentru declaratiile aiurea ale conducatorilor.

La finele celei mai aprige editii de campionat din istoria fotbalului romanesc, oficialii federali se declara relativ multumiti de hotararile luate si ameninta ca regulamentul va fi chiar si mai dur din sezonul viitor, deoarece conducatorii formatiilor din Liga I nu se potolesc. “Se vorbeste despre bani in fotbalul romanesc nu numai acum, ci de vreo zece ani. In doi ani de zile, este a zecea oara cred, cand am cerut sprijinul autoritatilor statului pentru a interveni prin toate mijloacele posibile, iar daca sumele vehiculate sunt adevarate, sa se ia masuri. Deocamdata este foarte greu de demonstrat, si noi nu putem face politie.

Cei care au jignit si care au calomniat celelalte formatii, arbitri si federatie, sa stie ca aceste comisii au luat masuri. De la anul am cerut sa se aplice regulamentul cu depunctarea pentru declaratii, inca din prima etapa”, spune Ionut Lupescu. In plus, desi arbitrajele au fost extrem de contestate in acest sezon, “Kaiserul” afirma ca acuzele au fost lansate de oameni ce nu se pricep la fotbal, “fluierasii” fiind, conform oficialului FRF, pe o panta ascendenta. “E deranjanta atitudinea unor conducatori de club. Sunt putini, nu multi, ei cauta notorietatea cu orice pret si vorbesc fara sa aiba nimic in comun cu fotbalul. Unii nici nu se pricep la fenomen si se axeaza foarte mult pe arbitraje. Au fost greseli de arbitraj si vor mai fi, sunt si in Liga Campionilor. Dar din punctul de vedere al credibilitatii arbitrilor, am facut un pas inainte”, afirma directorul general al FRF.

Lupescu: “Raman dinamovist”
Directorul general al FRF recunoaste ca ramane dinamovist, in ciuda functiei pe care o ocupa, insa precizeaza ca se poate detasa de acest fapt atunci cand face delegarile arbitrilor sau ia alte decizii. “Unii ma taxeaza acum, cand fac delegarile la arbitri, ca sunt dinamovist. Normal ca voi fi dinamovist toata viata, dar nu are legatura una cu alta. Dimpotriva, am fost dat afara de unii oameni care sunt si acum la club, dar am ramas amici. In meseria pe care o fac acum sunt total neutru si chiar m-am distantat”, spune “Kaiserul”.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.