Steaua Bucuresti va juca maine, la Bilbao, contra lui Athletic (singura formatie din Primera care are in componenta doar jucatori basci) de la ora la care erau programate de obicei partidele din Liga Campionilor - 21.45. In "finala" Grupei B a Cupei UEFA, fotbalistii romani trebuie sa castige cel putin un punct pentru a fi sigura calificarea in primavara europeana, iar in cazul unei victorii Steaua va avea ocazia sa acceada in faza urmatoare de pe prima pozitie.

Maine, de la ora 21.45 (ora Romaniei), la Bilbao, Steaua este decisa sa forteze intrarea in Europa fotbalistica. Dupa ce a demonstrat ca se poate bate de la egal la egal cu echipe puternice de pe batranul continent, acum trebuie sa arate ca, in lipsa unor jucatori de baza, ros-albastrii pot obtine un rezultat favorabil, care sa confirme titlul neoficial de campioana de toamna a Diviziei A.

Dupa partida cu Poli Timisoara (1-1), Walter Zenga a ramas (pe langa Sorin Paraschiv, Florentin Dumitru - ambii accidentati, Daniel Oprita si Petre Marin - suspendati) si fara Cristian Ciocoiu (accidentat la cap in timpul meciului din orasul de pe Bega) in vederea intalnirii de la Bilbao cu Athletic din cadrul etapei a IV-a a Grupei B a Cupei UEFA.

Un junior in lotul pentru Bilbao

Atacantului stelist i-au fost aplicate cinci puncte de sutura pe o rana deschisa care masura sapte centimetri. Medicii au hotarat ca el sa nu faca deplasarea in Spania, deoarece starea sanatatii sale nu ii permite acest lucru. In locul lui Ciocoiu a fost cooptat in lot mijlocasul Lucian Trandafir, de la echipa-satelit Steaua II, recent campion national de juniori cu grupa de juniori 1986 pregatita de Adrian Bumbescu. Mai norocos a fost fundasul Mihai Nesu, care si el si-a spart capul la Timisoara, dar a fost declarat apt pentru confruntarea de pe San Memes.

Din cauza acestor accidentari, probabil vom vedea o formatie a Stelei mult schimbata fata de ce aceasta a aratat in ultima perioada. Zenga nu va mai putea alinia trei atacanti in "11"-le de start pentru ca acesta este numarul total de varfuri pe care ii va deplasa la Bilbao. Astfel, ne putem astepta la o asezare 4-4-2 cu Neaga si Dinita titulari. In rest, echipa ar putea arata exact ca la Timisoara, mai putin Oprita (care in ultima perioada a jucat mai mult la mijlocul terenului), care ar putea fi inlocuit de Dica.

Absente importante si la Athletic

Nici in tabara adversa lucrurile nu par atat de roz. Dupa bucuria victoriei de pe teren propriu contra celor de la Racing Santander cu scorul de 3-0 (Santiago Ezquerro, Carlos Gurpegi si Ismael Urzaiz), doi dintre componentii de baza ai formatiei basce (Fran Yeste si Joseba Etxeberria) sunt incerti pentru partida de maine seara. Fran acuza dureri la spate si nu a participat la antrenamentul de duminica al echipei Athletic Bilbao, insa medicii spera in recuperarea lui pana la ora meciului. In schimb, Joseba Etxeberria (singurul component al nationalei iberice din formatia lui Ernesto Valverde) a participat la antrenamentul de duminica, insa s-a pregatit doar aproximativ 45 de minute alaturi de coechipierii sai. "Sper sa pot juca miercuri intr-o partida atat de importanta precum cea cu Steaua", a afirmat Etxeberria.

Pentru Steaua se anunta o partida extrem de grea, stiuta fiind forta bascilor de pe teren propriu. Singura echipa care a reusit sa invinga pe San Memes a fost Deportivo la Coruna (1-2), in timp ce Barcelona si Valencia au terminat la egalitate cu Athletic (1-1, respectiv 2-2), iar "galacticii" au trebuit sa paraseasca Tara Bascilor fara nici un punct.

Jucatorii convocati de Zenga pentru meciul de maine

Lotul pe care Zenga l-a deplasat in Spania pentru partida cu Athletic Bilbao cuprinde urmatorii jucatori: Vasili Hamutovski, Martin Tudor - portari, George Ogararu, Daniel Balan, Mirel Radoi, Sorin Ghionea, Eugen Baciu, Nana Falemi, Mihai Nesu - fundasi, Adrian Pitu, Dorinel Munteanu, Lucian Trandafir, Florin Lovin, Gabriel Bostina, Nicolae Dica - mijlocasi, Adrian Neaga, Andrei Cristea, Laurentiu Dinita - atacanti. Delegatia stelista va fi cazata la Hotelul Sheraton.

Si Besiktas are probleme cu accidentarile

In cealalta partida a grupei la Istanbul, pe stadionul Inonu, Besiktas va intalni pe Standard Liege (ultima clasata). Antrenorul turcilor, Vicente del Bosque, se confrunta cu mari probleme de efectiv. Cei care vor absenta cu siguranta din lotul pentru aceasta partida sunt Carew, Dobra si Ronaldo, in timp ce portarul columbian Cordoba este inca incert. Pentru tabara adversa, Cupa UEFA a ramas ultima confruntare prin care Standard Liege poate sa-si multumeasca suporterii, mai ales dupa usturatoarea infrangere de pe terenul Siant Truidense (4-1).


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.