Sport 8 Mai 2008 14:20
Organizatorii austieci si elvetieni ai EURO 2008 sustin ca au terminat ultimele pregatiri pentru competitia care va avea loc intre 7 si 29 iunie, cu o luna inainte de meciul de debut, informeaza NewsIn.

"Orasele organizatoare nu au reusit niciodata sa termine atat de repede pregatirile", a declarat presedintele Comitetului de organizare al EURO 2008, Martin Kallen, cel care a coordonat si Campionatul European de acum patru ani.

Autoritatile austriece trebuie sa ianaugureze sambata stadionul Ernst-Happel, care a fost renovat complet. Pe respectiva arena, care are o capacitate de 51.000 de locuri, va avea loc si finala Campionatului European, iar ultimul lucru care a fost realizat este un centru de presa cu o capacitate de 460 de locuri.
Inaugurarea va coincide si cu prelungirea unui traseu al metroului vienez, iar investitiile s-au ridicat la 890 de milioane de euro, pentru a fluidiza traficul si accesul spre stadion.

Celelalte sapte stadioane unde vor avea loc partide sunt gata de cateva luni, iar singurele intarzieri au fost la cel din Klagenfurt (Austria) si Zurich (Elvetia).

Cele doua tari sunt obisnuite cu un numar foarte mare de turisti, iar autoritatile sustin ca infrastructura hoteliera poate acoperi toate cererile. Pentru transportul suporterilor vor fi introduse aproximativ cate 2.000 de trenuri speciale in fiecare tara, iar fanii pot calatori gratuit spre stadion doar prin prezentarea biletului.

In cele opt orase unde vor avea loc meciuri (Innsbruck, Klagenfurt, Salzburg si Viena, in Austria, Basel, Berna, Geneva si Zurich, in Elvetia) vor fi amplasate si ecrane unde cei fara bilet pot viziona partidele. Pentru asigurare ordinii, in Austria vor fi mobilizati 27.000 de politisti si 3.000 de soldati, iar un numar asemanator va fi prezent si in Elvetia.

Grupele de la EURO 2008:

Grupa A: Cehia, Portugalia, Elvetia, Turcia.
Grupa B: Austria, Croatia, Germania, Polonia.
Grupa C: Franta, Italia, Olanda, Romania.
Grupa D: Grecia, Rusia, Spania, Suedia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.