Departe de atentia publicului (focalizata pe meciul Dinamo - Steaua), pietrenii si buzoienii au luptat pentru a-si pastra locul in prima liga, in vreme ce UTA a reusit sa-si indeplineasca baremul de puncte necesar intrarii fara penalizari in viitoarea editie a ligii secunde.

Mascarada cu 1.500 de martori
Partida dintre Ceahlaul si Politehnica Timisoara a starnit suspiciuni din momentul in care s-a stabilit ca data disputarii sa fie mutata in acelasi timp cu derby-ul Dinamo - Steaua, iar partida sa nu mai fie televizata. Doar aproximativ 1.500 de spectatori au asistat la partida care a readus speranta nemtenilor la un loc in viitoarea editie a Ligii I. Victoria Ceahlaului, scor 2-1, nu i-a deranjat prea tare pe banatenii de la Poli. Marian Iancu, patronul formatiei „viola“, spusese inca dinainte de aceasta etapa ca o echipa precum Gloria Buzau, contracandidata nemtenilor la evitarea retrogradarii, nu merita sa fie in Liga I.

Gloria Buzau a confirmat si ea toate previziunile, invingand sambata sec Universitatea Craiova, scor 1-0, in penultima etapa a campionatului. Insusi Nicolo Napoli, antrenorul oltenilor, s-a aratat contrariat de evolutia elevilor sai. „Nu pot sa spun ca jucatorii mei s-au dat la o parte, insa nu bag mana in foc pentru nimeni“, a spus Napoli, care a catalogat meciul de la Buzau drept unul „cu doua fete“. Fratia dintre Gloria Buzau si Universitatea Craiova continua si in ultima etapa. „Juvetii“ intalnesc maine, pe teren propriu, formatia din Piatra- Neamt si trebuie sa castige pentru ca Gloria Buzau, care si-a luat demult gandul de la vreun punct in Ghencea, sa ramana pe prima scena fotbalistica.