Aflat in cel mai bun moment al carierei, Mutu a trait la Fiorentina si o prima mare deziluzie: ratarea finalei Cupei UEFA. De la Donetk, Mircea Lucescu il avertizeaza pe "Il Fenomeno" ca ar putea urma multe zile negre.

Golgheter al Fiorentinei in acest sezon si al Romaniei in preliminariile Euro 2008, Adrian Mutu, 29 de ani, trece prin cel mai bun moment al carierei. Desi se afl a in vizorul unor cluburi precum Real Madrid sau Barcelona, Mutu a declarat in repetate randuri ca nu se misca de la Fiorentina. "O decizie care ar putea sa-l coste", avertizeaza antrenorul lui Sahtior Donetk, Mircea Lucescu.

Tehnicianul de 62 de ani al lui Sahtior, care a antrenat in Italia pe Pisa, Brescia, Reggiana si pe Inter Milano, spune ca rolul de "primadona" pe care Mutu il are la Fiorentina ii poate compromite cariera romanului. "Problema lui Mutu e ca Fiorentina e o echipa medie in Italia, din a doua categorie. In Liga Campionilor, daca se califi ca, ar fi chiar o echipa modesta. Mutu trage aceasta echipa dupa el si se va epuiza, pentru ca el se bate, el e creierul, el tine echipa sus.

Cel mai bine pentru el ar fi un contract pe trei ani la o echipa mare, pentru a putea face performanta si in Europa", spune Lucescu.