Sport 5 Mai 2008 03:14
Aseara, in epilogul penultimei etape, Dinamo-Steaua 2-1. Fotbalul romanesc nu este chiar atat de blatuit! Dinamo a pus capat aseara tuturor speculatiilor si a invins cu 2-1 Steaua, in epilogul etapei a 33-a din Liga I, trimitand, practic, titlul - pentru prima oara dupa 1991 - in provincie, la Cluj!

„Ros-albii“ au luptat doar pentru demnitate si pentru prima de 1,5 milioane de euro promisa de CFR Cluj, ingenunchind o echipa stelista surprinsa de inversunarea adversarului si coplesita de miza.

Dinamo nu i-a dat eternei rivale Steaua satisfactia de a sarbatori pe stadionul din Soseaua Stefan cel Mare castigarea Ligii I la fotbal. „Ros-albii“ s-au impus aseara, cu 2-1, in derby-ul cu gruparea din Ghencea, partida contand pentru etapa a 33-a, penultima, din actuala stagiune, si au oferit pe tava titlul echipei CFR Cluj. Dinamo a deschis scorul prin Bratu, din penalty, in minutul 41, dinamovistii marindu-si avantajul in urma unei reusite a lui Danciulescu. Steaua a redus din diferenta datorita lui Ghionea, care a marcat in minutul 70.

Castigatoarea titlului se va decide miercuri, 7 mai, in ultima etapa, cand CFR Cluj va juca in deplasare cu „U“ Cluj, iar Steaua va intalni pe teren propriu formatia Gloria Buzau.

Florin Bratu a fost omul meciului din Stefan cel Mare. Atacantul „cainilor rosii“ a evoluat senzational, incununandu-s i prestatia cu un gol si o pasa de gol. Inainte de marele derby, Eugen Trica, jucator la CFR Cluj, declarase pentru EVZ ca „Bratu ne va face campioni“.

> In minutul 86, s-a produs o incaierare generala intre jucatorii celor doua echipe, iar Bratu si Dica au fost eliminati.

> Inaintea partidei s-a zvonit ca Dinamo ar juca pe o prima de 1,5 milioane de euro, venita de la Cluj!
> Pe de alta parte, fanii „ros-albilor“ au pus mana de la mana si au adunat aproximativ 3.500 de euro pentru a-l recompensa pe jucatorul care urma sa inscrie in poarta Stelei.

> Stelistii au fost stimulati cu sume fabuloase de patronul Gigi Becali, care le-a promis cate 200.000 de euro pentru a lua titlul in „Groapa“.

> Ioan Becali a venit la meci cu mai multi invitati din strainatate. In ultima perioada au existat zvonuri potrivit carora stelistul Banel Nicolita este dorit de mai multe grupari din Anglia.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.