Sport 2 Mai 2008 02:42
Dinamo - Steaua, finala campionatului cu o invingatoare sau doua invinse, poate trimite titlul in Ghencea sau in Gruia.

Dinamovistul Ionel Danciulescu, fost golgheter pentru Steaua, va juca accidentat duminica. Sursa: Rompres

Meciul dintre Dinamo si Steaua este finala campionatului cu un singur potential castigator, inaintea ultimei etape a Ligii I. Steaua pierde sau castiga titlul, accesul direct in grupele Ligii Campionilor si potul de cel putin 10 milioane de euro, in timp ce Dinamo nu castiga nimic. Miza „cainilor“ traverseaza impasibila terenul pentru a urca in tribune, acolo unde orgoliul alb-rosu il depaseste pe cel al jucatorilor.
„Asa vom face si suporterii nostri fericiti dupa acest sezon greu“, incearca vicepresedintele Vasile Turcu sa le ofere paine fanilor, dupa un sezon de circ. Alternativa ramane Spitalul de Urgenta, rezervat de suporteri oficialilor, in cazul in care nu inving formatia din Ghencea.

In tentativa de impacare pe ultima suta cu publicul, Turcu profita de situatia ingrata a CFR-ului, fost lider autoritar al campionatului, actualmente dator „cainilor“.

„Dinamo are forta sa castige acest meci. Trebuie sa o facem, dar nu ma intereseaza lupta pentru titlu. Nu vreau sa castige campionatul nici infatuatii de la Cluj, dar nici Steaua. Cred ca ardelenii vor reusi pana la urma sa ia titlul numai datorita noua. Ar trebui sa vina imediat dupa meci si sa ne pupe mana pentru ca vom invinge Steaua, sa vopseasca tot Clujul in alb-rosu ca multumire, iar culorile clubului sa fie schimbate in alb-rosu“, atentioneaza Turcu.

Pana la meciul cu Dinamo, Steaua asteapta rezultatul meciului de sambata, dintre CFR Cluj si Gloria Bistrita, in functie de care patronul Gigi Becali va merge in Stefan cel Mare cu sampanie sau cu crucea in mana. In cazul in care clujenii nu trec de trupa lui Ioan Ovidiu Sabau, ros-albastrii nu mai depind de rezultatul meciului cu Dinamo. Duelul dintre Steaua si CFR Cluj a depasit granitele tarii, jurnalistul ziarului „The Guardian“, Jonathan Wilson, alcatuind o analiza a situatiei din Liga I.

„Tot ce a mai ramas intre Steaua si cel mai intinat titlu de campioana din ultimii ani este vechea rivalitate cu Dinamo. Se spune ca sunt incurcate caile Domnului, dar e greu de crezut ca poate fi implicat in masinatiunile dubioase care au dus-o pe Steaua in fruntea clasamentului din prima liga romaneasca. Dupa ce, timp de ani buni, a dat vederea celor orbi, dupa ultimele saptamani se pare ca a inceput sa le-o ia inapoi, mai ales acelor arbitri care in alte situatii ar fi acordat lovituri de pedeapsa impotriva Stelei, club al carui presedinte este Gigi Becali, un nationalist-crestin radical.

Si astfel, in duminica in care romanii au sarbatorit Pastele ortodox, Becali a putut reflecta la doua Invieri, avand in vedere ca echipa sa, dupa cum promisese, a depasit pe CFR Cluj in fruntea clasamentului“, scrie jurnalistul britanic. Situatia dramatica de la varf se intalneste si in lupta pentru evitarea retrogradarii, insa cu trei echipe in rolul principal. Nou-promovatele Gloria Buzau si Dacia Mioveni si Ceahlaul, formatie care a ramas pe prima scena, desi retrogradase sezonul trecut, se lupta pentru locul 14 din clasament, salvator pentru o singura formatie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.