Imediat dupa finalul intilnirii cu Steaua, finantatorul Universitatii Craiova, Dinel Staicu, a anuntat ca se retrage. De aceasta data, fostul militian a parut sa vorbeasca serios, spre deosebire de alte ocazii, cind s-a multumit doar sa agite apele. Abandonul lui Dinel, care a promis ca va da echipa gratis autoritatilor locale, ridica semne de intrebare in ceea ce priveste viitorul acestui club. Alaturi de primarie s-ar putea sa-si faca aparitia si Gigi Netoiu, fostul proprietar al clubului, plecat in 2002 cu aproape toata echipa, dupa un razboi deschis cu suporterii.

Dinel a venit suparat la conferinta de presa de dupa meciul pierdut duminica seara, pe "Ion Oblemenco", 0-1 cu Steaua: "Indiferent care ar fi fost rezultatul, ma hotarisem sa plec. Va anunt ca, din acest moment, ma retrag definitiv din fotbal! Cedez echipa Primariei Craiova si, pentru a ma achita de o datorie mai veche, voi preda formatia-satelit Primariei din Resita. In ultimele saptamini am fost sicanat cu tot felul de anchete declansate de PNA si de alte structuri... Am destule probleme personale si imi este imposibil sa ma mai ocup de fotbal".

Cel considerat groparul Universitatii a anuntat ca nu va pleca insa cu mina goala: "Plesan, Moti, Guso si Ilie Iordache vor primi dezlegari in alb, urmind sa se transfere oriunde vor dori la vara. Celor patru le-am promis acest lucru si ma voi tine de cuvint". Cei patru fotbalisti sint evaluati la cel putin 1,5 milioane dolari.

Incertitudine si neincredere

De ieri, primarul craiovean Aurica Solomon si staff-ul sau au de gestionat o situatie delicata. In jurul prinzului, la primarie domnea incertitudinea, decizia lui Staicu luindu-i pe edili prin surprindere. Confuzia era mare si pentru ca primarul, principalul factor de decizie, nu era in tara. Gheorghe Nedelescu si Rodion Camataru, oamenii pe care Aurica Solomon ii desemnase asta-iarna sa negocieze cu Dinel preluarea clubului, au fost destul de reticenti. Camataru, care e consilier municipal, a adaugat: "Nu pot oferi o pozitie oficiala, dar, personal, sint circumspect. Cine mai poate avea incredere in Staicu, dupa ce s-a petrecut pina acum? Sintem satui de vorbele lui. Oricum, abia peste doua-trei luni am putea prelua Universitatea, dupa ce vom analiza situatia in sedinta consiliului.

Atunci am putea aloca un buget, pentru ca nu poti face totul peste noapte". Fosta "gheata de aur" considera ca, oricum, Universitatea va ajunge in Divizia B: "Daca ar fi sa o luam gratis, nu ne dam in laturi. Dar eu am priceput la acea conferinta de presa ca Staicu ne asteapta la negocieri! Daca ne cere aceleasi lucruri ca si-n iarna, i se va spune pas. Oricum, daca vom prelua echipa, vom merge in Divizia B, pentru ca nu avem banii necesari cumpararii unui loc in Divizia A".

In aceasta situatie apar citeva probleme importante. Dinel Staicu a afirmat ca mai finanta echipa doar in etapa viitoare. Intre aceasta data si termenul de doua-trei luni necesar pentru ca primaria sa poata prelua friiele ramine de vazut cine va conduce clubul si cine va suporta cheltuielile.

Solomon, decis sa preia echipa

Pe acest fundal confuz se profileaza tot mai clar silueta "Comandantului" Gigi Netoiu. Alungat din Banie, acum trei ani, ca un tradator aservit dinamovistilor, Netoiu e pe cale sa se intoarca la Craiova pe un cal alb, in calitate de salvator! Surse autorizate ne-au declarat ieri ca actualul vicepresedinte al "ciinilor rosii" va veni miine la Craiova, pentru a discuta cu Aurica Solomon preluarea echipei. Sint semne tot mai clare ca autoritatile locale vor sa-l coopteze pe Netoiu, pentru a usura povara cheltuielilor. O varianta ar fi ca primaria sa puna la dispozitia echipei, gratuit, stadionul, cantonamentul, baza de pregatire, accesul la jucatorii produsi de centrul de copii si juniori si alte facilitati, iar Netoiu sa sustina financiar echipa si chiar sa cumpere, la vara, un loc in Divizia A!

Surse din cadrul Primariei Craiova ne-au confirmat ieri ca, alaturi de Consiliul Local, care va avea 10 la suta din actiunile clubului, vor veni actionari Gigi Netoiu, care va fi reprezentat de un intermediar, Gica Popescu si Victor Becali. "Comandantul" are insa o mare problema cu suporterii, care nu-l agreeaza. Coflictul dintre olteni si Netoiu e imposibil de aplanat. In urma cu trei ani, cind actualul vicepresedinte dinamovist a parasit clubul din Banie, teroarea pe care o raspindea printre fanii Craiovei ideea ca s-ar putea intoarce a fost transpusa de suporterii "ciinilor" intr-un banner sugestiv: "Fugiti, vine Netoiu!".

Aurica Solomon, primarul Craiovei, a fost plecat, zilele trecute, in Spania. Revenit ieri in tara, edilul-sef s-a aratat iritat de conditiile lui Staicu: "Nu ne stabileste noua Dinel ce sa facem la primarie! Noi vrem sa luam echipa, dar nu in conditiile impuse de el. Daca ar fi vrut sa ne-o cedeze, ne-o dadea asta-iarna, nu acum, cind e deja picata in Divizia B!". Solomon s-a aflat ieri dupa-amiaza, la ora 17.00, in primarie, unde a discutat cu consilierii modalitatile de preluare a Universitatii.

Buget de 1,5 milioane de dolari

Costurile de intretinere a echipei in domnia lui Dinel Staicu s-au ridicat la aproximativ 1,5 milioane de dolari pe an, dupa cum sustin angajati ai clubului craiovean. Dinel platea contractele jucatorilor (care erau intre 5.000 si 75.000 de dolari), deplasarile, chiriile la apartamente si mesele din cantonament.

Staicu a precizat ca va mai finanta echipa doar in deplasarea din etapa urmatoare, la Cluj, iar luni va achita drepturile financiare la zi. In acest caz, noii patroni ai formatiei ar trebui sa scoata din buzunar in jur de 150.000 de dolari pina la finalul campionatului, iar pentru a tine echipa din sezonul viitor, ar urma sa renegocieze contractele jucatorilor. Din vara, lotul Universitatii va fi si mai subtire decit acum prin plecarile lui Dragan, Pirvu si Schumacher. In ceea ce-i priveste pe Guso, Moti, Plesan si Ilie Iordache, un oficial oltean a spus ieri ca jucatorii, desi vor primi dezlegarile in alb, si-au manifestat disponibilitatea sa renegocieze contractele cu primaria.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.