Sport 29 Aprilie 2008 03:17
„Briliantul" a ajuns la 17 goluri in acest sezon din Il Calcio, dupa reusita din meciul cu Sampdoria (scor 2-2). El a egalat astfel performanta din 1990 a legendarului „Il Codino", in cel mai bun campionat al sau la Fiorentina.

Adi Mutu scrie istorie la Fiorentina, devenind si conform statisticilor rivalul legendarului Roberto Baggio. Atacantul roman a inscris duminica al 17-lea gol pentru „violeti" in campionatul Italiei, el marcand din penalty - obtinut tot de el - in partida cu Sampdoria, scor 2-2, disputata in etapa a 35-a. Mutu este pe locul 4 in clasamentul golgheterilor din Serie A, la egalitate cu Di Natale (Udinese). Primii sunt Borriello (Genoa) si Trezeguet (Juventus) - cu cate 19 goluri si Del Piero (Juventus) - cu 18 reusite. Fiorentina ocupa pozitia a 4-a in Il Calcio, cu 60 de puncte.

„Milan si Sampdoria sunt in urma noastra (n.r. - la 2, respectiv 4 puncte). Acum ne gandim sa ne calificam in finala Cupei UEFA, iar apoi sa terminam pe locul patru in campionat", a marturisit Mutu.

„Magician" si „cascador"
„Briliantul" are mari sanse sa „sara" cea mai buna performanta reusita intr-un sezon la Fiorentina de legendarul Roberto Baggio, jucatorul al carui transfer de la „violeti" la Juventus Torino a provocat, in 1990, lupte de strada la Florenta, soldate cu 50 de raniti. In cel mai bun sezon al sau la gruparea toscana, 1989/1990, Baggio marcase 17 goluri in campionat si unul in Cupa UEFA, competitie in care Mutu are acum sase reusite, iar Fiorentina - sanse de calificare in finala.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.