Sport 26 Aprilie 2008 13:06
Capitanul echipei AC Milan, Paolo Maldini, va primi Ordinul de Merit din partea FIFA, distinctie ce se acorda personalitatilor care au avut contributii insemnate in dezvoltarea si promovarea fotbalului, informeaza NewsIn.
Paolo Maldini va fi decorat de FIFA in luna mai la Congresul de la Sydney. Capitanul milanezilor, in varsta de 39 de ani, se va retrage din activitate la finele acestui sezon. Maldini a debutat in prima liga italiana la 20 ianuarie 1985. In cei 23 de ani de cariera el a castigat sapte titluri de campion al Italiei, o Cupa a Italiei, cinci Supercupe ale Italiei, de cinci ori Liga Campionilor, cinci Supercupe ale Europei, doua Cupe Intercontinentale si o data Campionatul Mondial al cluburilor, toate cu AC Milan, singurul club la care a evoluat.

Aceasta distinctie nu este oferita doar fotbalistilor, personalitati ca Nelson Mandela sau fostul secretar de stat american Henry Kissinger au primit Ordinul de Merit. Printre fotbalistii care au fost decorati cu acest ordin apar nume ca Pele, Franz Beckenbauer, dar si Dino Zoff, pana acum singurul italian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.