Sport 23 Aprilie 2008 12:42
Atacantul roman al Fiorentinei, Adrian Mutu, este considerat de presa britanica cel mai periculos jucator al gruparii italiene in meciul cu Rangers si poate califica de unul singur echipa in finala Cupei UEFA, scrie editia online a Channel4, potrivit NewsIn.

"Acum trei ani cariera sa era pe butuci, dar Adrian Mutu este acum unul dintre jucatorii de top din Europa. Daca Fiorentina obtine calificarea in finala Cupei UEFA, unde poate intalni la 14 mai pe Zenit sau Bayern, este in principal datorita eforturilor lui Adrian Mutu. Romanului i se prevedea un destin mare dupa ce a marcat 18 goluri pentru Parma in sezonul 2002/2003, dar, dintr-un motiv sau altul, i-a trebuit mai mult timp sa ajunga in top", scrie sursa citata.

Presa engleza mai scrie ca transferul la Chelsea a fost important pentru cariera lui Mutu si el s-a "autodistrus" la formatia din vestul Londrei. "Dar la Florenta, dupa ce a mai trecut si pe la Juventus, jucatorul in varsta de 29 de ani are parte de renastere. A marcat pana acum 32 de goluri in Serie A de cand evolueaza la Fiorentina si a devenit talismanul unei echipe despre care toti credeau ca va suferi dupa plecarea lui Luca Toni", mai noteaza presa britanica.

"Mutu a fost fara indoiala starul echipei viola in acest sezon si poate fi desemnat si cel mai bun jucator din Cupa UEFA in acest sezon. A marcat sase goluri, iar Toni, atacantul lui Bayern, are 10 goluri marcate, dar drumul catre semifinale a fost mult mai dificil, iar echipa a reusit sa depaseasca o echipa cu experienta in Liga Campionilor, PSV Eindhoven. Cel mai probabil finala va fi Bayern-Fiorentina, sau altii ar spune Toni impotriva lui Mutu", se mai arata in articolul despre Adrian Mutu.

Prima mansa a semifinalelor dintre Rangers si Fiorentina va avea loc joi, iar returul este programat la 1 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.