Steaua a izbutit sa-si conserve avantajul din clasament fata de Dinamo si Rapid, invingind in Banie cu 1-0. Craiova si-a netezit, in schimb, drumul spre esalonul secund

De sase ani Steaua nu s-a mai impus in Cetatea Baniei. De aproximativ patru decenii insa, de cind Universitatea Craiova a promovat pe prima scena, oltenii nu s-au mai confruntat cu o asemenea situatie in clasament. Pentru "ros-albastri" a fost o seara a premierelor recente. Pentru cei 30.000 de olteni prezenti in tribune, o realitate cruda, perceputa timp de 90 de minute precum un cosmar din care ai senzatia ca te trezesti la fiecare faza mai acatarii a "juvetilor".

Oltenii au atacat furibund inca din primul minut cu disperarea unui astmatic blocat in lift, aflat in cautarea oricarei surse de oxigen. Asemeni aerului tot mai rarefiat pentru ocupantii ultimei pozitii a clasamentului, forcingul de debut s-a stins clipa de clipa, lasind loc previziunilor tot mai sumbre. Parca nici n-au bagat de seama Plesan si compania de cele doua "bare" expediate de Steaua inainte sa se stinga lumina. Gol - Dica (35), iar oltenii n-au intrat numai in dezavantaj la cabine, ci direct in moarte clinica.

Dupa pauza, rabufnirile mecanice ale craiovenilor n-au fost decit convulsii datatoare de sperante. Stinse si ele, paradoxal, cu fiecare metru de teren cedat deliberat de Steaua. Degringolada din Banie a adus insa un vid de victorii in retur si un drum tot mai neted spre matineu. La final, tehnicianul Marian Bondrea a imbinat declaratiile delirante cu acelea realiste: "Nu cred ca trebuia sa pierdem vreun meci de cind sint la echipa. Ne cerem scuze publicului pentru impotenta noastra".

Staicu da vina pe PNA

Situatia fara precedent din ograda Universitatii il scoate din nou la rampa pe patronul Dinel Staicu. Oficialul oltean a decis, dupa meci, sa mai renunte o data la echipa, de aceasta data si la "satelitul" Resita. "Toate au un inceput si un sfirsit. Ma retrag definitiv. Nu mai am nici o motivatie sa finantez Craiova. Am vrut sa maschez anchetele de la Parchetul National Anticoruptie, dar a venit si acest razboi (n.r. - generat de cotidianul ‘’Pro Sport’’). Las Universitatea Consiliului Local si pe Resita o concesionez gratis autoritatilor de acolo", si-a precizat Staicu pozitia. Plecarea acestuia, anuntata doar verbal, nu se face insa oricum. "Mai las bani doar pentru etapa viitoare. Guso are o clauza prin care devine liber de contract daca plec eu, iar lui Plesan, lui Moti si lui Iordache le-am promis ca le voi da o dezlegare sa paraseasca gratis Craiova din vara. Nu dau nici autocarul. Il duc la muzeu", a conditionat Staicu parasirea clubului.

Dinamo si Rapid tin trena

Reveniti cu doar doua puncte in tolba dupa doua deplasari consecutive, giulestenii au intrat mai bine in pielea invincibililor de pe teren propriu, invingind cu 2-0 pe FCM Bacau. In pofida jocului ofensiv al moldavilor, care au atacat si in inferioritate, dupa eliminarea lui Tanasa (min. 60), presiunea continua a giulestenilor a readus echipa lui Lucescu pe podium, parasit temporar in favoarea Farului. Un gol din penalty al lui Ilyes si un altul al lui Grigore ii mentin pe rapidisti in trena Stelei. Asemenea precedentului succes de pe teren propriu al "ciinilor" cu Poli Iasi, victoria cu 4-0 in fata ceferistilor clujeni n-a convins pe nimeni de valoarea "ros-albilor". Nici macar pe putinii suporteri, care au parasit stadionul nemultumiti de jocul apatic al gazdelor. In urma marcarii tuturor celor patru goluri, Niculescu a devenit golgheterul campionatului.

Apulum-FC National 0-1 (0-0) A marcat: I. Savu ‘86
Rapid-FCM Bacau 2-0 (1-0) Au marcat: Ilyes ’24 (11m), Grigore ‘84
Universitatea Craiova-Steaua h-h (0-1) A marcat: Dica ‘35


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.