Sport 21 Aprilie 2008 03:39
Pugilistul Adrian Diaconu a cucerit titlul mondial interimar al semigreilor, invingandu-l pe americanul Chris Henry intr-un meci spectaculos cu lovituri dure de ambele parti, care ar fi putut incheia confruntarea inainte de limita.

Pugilistul Adrian Diaconu, campion mondial interimar WBC la categoria semigrea, a luptat pana la epuizare cu americanul Chris Henry, considerat de boxerul roman cel mai dificil adversar al sau de pana acum.

"Cred ca lui Henry i-a lipsit probabil experienta. Spre final nu au fost cele mai bune reprize din viata mea, dar am fost mai destept, mai istet ca el si am reusit sa mentin avantajul avut in primele 7-8 reprize. L-am avut in mana de 2 ori, a fost in dificultate, dar a reusit sa scape. Trebuie sa recunosc ca el a fost cel mai puternic adversar al meu de pana acum, dar de care am trecut cu brio", a declarat Diaconu, citat de Ziua.

Poreclit „Rechinul“ si „Tyson cel alb“, ploiesteanul s-a impus cu emotii in meciul de 12 reprize sustinut in fata americanului Chris Henry. Romanul a profitat din plin de faptul ca a evoluat pe „teren propriu“ (meciul a avut loc in Sala Polivalenta din Capitala, in prezenta a 6.000 de spectatori, printre care s-a aflat si presedintele Traian Basescu), obtinand victoria la puncte.

In ultima repriza, Diaconu si-a amintit ca Lucian Bute i-a cerut sa se miste, sa tina bratele sus, pentru a-si mentine avantajul. Diaconu, la a 25-a sa victorie, a fost incurajat frenetic de public, inclusiv de presedintele Romaniei, Traian Basescu. "A fost un public incendiar, extraordinar. §tiam ca va fi asa, dar am trait totusi momente unice. trebuie sa faci box pentru a simti ce am simtit eu in aceasta seara. Spectatorii au fost extraordinari si fiecare dintre ei au contribuit la obtinerea acestei centuri".

Desi recunoaste ca pugilistul roman merita centura, Chris Henry l-a acuzat pe arbitrul de ring: „Adrian merita sa fie campion, e un tip tare. Nu sunt neaparat suparat ca am pierdut meciul. Sunt un boxer care inca invata si poti invata multe dintr-o infrangere. Am avut in ring insa un arbitru canadian, a doua tara a lui Adrian. Stiu ca eram in urma la puncte si de asta am tras tare la sfarsit. L-am dominat pe Adrian in ultimele runde si l-am pus in dificultate. El m-a tinut mereu, am fost lovit si cu capul. Parea obosit si se agata de mine. Cred ca o data a cazut din cauza pumnilor mei, dar arbitrul nu l-a numarat“, citeaza Cotidianul.

In urma celui mai greu meci al sau la profesionism, Adrian Diaconu a obtinut dreptul de a boxa, in termen de 120 de zile, pentru titlul mondial al semigreilor. Potrivit Gandul, urmatorul adversar ar trebui sa fie Dawson si romanul este decis sa se bata cu el, chiar daca americanul tot incearca sa-l plateasca sperand ca Diaconu sa renunte la lupta. „Eu vreau meciul cu Dawson. Nu stiu daca va fi mai dificil, eu vreau sa se tina. Un milion de dolari?! El mi-a oferit 50.000 de dolari, asa ca nu cred ca mi-ar da un milion ca sa accept sa nu boxez cu el. Eu vreau sa se tina acest meci”, spune romanul.

Dupa gala de sambata, Diaconu si-a pastrat imaculat palmaresul la profesionisti (25 de victorii si nicio infrangere), informeaza Evenimentul Zilei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.