Gimnastica romaneasca continua sa doboare recorduri dupa recorduri. Dupa ce la sfirsitul anului trecut Octavian Bellu a intrat in World Records Academy ca fiind cel mai galonat antrenor din lume, acum a venit vremea ca titlul similar la feminin sa fie acordat Marianei Bitang. Daca Bellu a pregatit reprezentativa de gimnastica din 1981, Mariana Bitang s-a alaturat lotului la inceputul anilor ’90. Impreuna, cei doi au contribuit la cucerirea a nu mai putin de 250 de medalii la marile competitii internationale, ceea ce le-a adus, de asemenea, si recunoasterea ca "cel mai de succes cuplu de antrenori din lume".

SACRIFICII. Fosta mare antrenoare recunoaste ca succesele obtinute de gimnastica feminina romaneasca pe plan mondial nu sint decit rodul muncii intense depuse zi de zi la antrenamente. "Nu este nici o magie.

Este doar munca din greu. Nu poti cuceri medalii de aur daca nu faci sacrificii. Mi-as fi dorit sa petrec mai mult timp cu fiul meu sau sa fi avut o vacanta, dar nu am avut niciodata un concediu adevarat", a marturisit Mariana Bitang. Pentru performantele obtinute intr-o cariera de exceptie, aceasta a fost decorata de presedintii Romaniei, de Federatia Internationala de Gimnastica si de Comitetul International Olimpic, care i-a acordat "Colanul de Aur", una dintre cele mai inalte distinctii ale acestui organism.