Sport 19 Aprilie 2008 23:58
Cistigatoare a nu mai putin de 152 de medalii olimpice mondiale si europene cu echipa feminina de gimnastica a Romaniei, Mariana Bitang a fost declarata "cea mai de succes antrenoare din lume", fiind inclusa in World Records Academy.

Gimnastica romaneasca continua sa doboare recorduri dupa recorduri. Dupa ce la sfirsitul anului trecut Octavian Bellu a intrat in World Records Academy ca fiind cel mai galonat antrenor din lume, acum a venit vremea ca titlul similar la feminin sa fie acordat Marianei Bitang. Daca Bellu a pregatit reprezentativa de gimnastica din 1981, Mariana Bitang s-a alaturat lotului la inceputul anilor ’90. Impreuna, cei doi au contribuit la cucerirea a nu mai putin de 250 de medalii la marile competitii internationale, ceea ce le-a adus, de asemenea, si recunoasterea ca "cel mai de succes cuplu de antrenori din lume".

SACRIFICII. Fosta mare antrenoare recunoaste ca succesele obtinute de gimnastica feminina romaneasca pe plan mondial nu sint decit rodul muncii intense depuse zi de zi la antrenamente. "Nu este nici o magie.

Este doar munca din greu. Nu poti cuceri medalii de aur daca nu faci sacrificii. Mi-as fi dorit sa petrec mai mult timp cu fiul meu sau sa fi avut o vacanta, dar nu am avut niciodata un concediu adevarat", a marturisit Mariana Bitang. Pentru performantele obtinute intr-o cariera de exceptie, aceasta a fost decorata de presedintii Romaniei, de Federatia Internationala de Gimnastica si de Comitetul International Olimpic, care i-a acordat "Colanul de Aur", una dintre cele mai inalte distinctii ale acestui organism.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.