Sport 18 Aprilie 2008 13:52
Faulturile dure si simularile ar putea fi sanctionate in urma probei video, la EURO 2008, in cazul in care arbitrul nu a vazut incidentul, informeaza NewsIn.

Forul european de fotbal a instruit arbitrii pentru EURO 2008 in cadrul unei intruniri care a avut loc la Zurich de luni pana joi. "Simularile vor fi sanctionate cu un cartonas galben pentru comportament nesportiv", este una dintre "instructiunile tehnice" ale UEFA, dar se mentioneaza ca infractiunile care nu au fost depistate de catre arbitru in timpul meciului pot fi sanctionate ulterior de catre comisiile disciplinare, in urma analizarii imaginilor filmate.

Cei 12 arbitri au fost sfatuiti sa "actioneze cu fermitate" atunci cand este necesara acordarea unui cartonas rosu si sa sanctioneze loviturile cu bratele sau cotul, pentru ca se doreste ca fotbalistii participanti sa fie protejati de accidentari. "Jucatorii implicati in proteste colective trebuie sa stie ca vor fi sanctionati cu avertisment, inclusiv cei care au provocat incidentul, dar si cei care au fugit pentru a se alatura grupului", se mai arata in instructiunile UEFA.

"Arbitrii trebuie sa accepte o reactie de frustrare din partea fotbalistilor, dar sa-i sanctioneze pe cei care dezaproba prin comentarii deciziile luate", mai precizeaza UEFA, care mentioneaza ca antrenorii au libertate doar in spatiul tehnic din jurul bancii de rezerve.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.