Sport 18 Aprilie 2008 12:35
Selectionerul echipei nationale a Romaniei, Victor Piturca, a declarat ca s-a decis in mare parte asupra lotului de jucatori pentru Campionatul European din vara, informeaza NewsIn.

"Voi selectiona jucatorii care au muncit din greu si ne-au ajutat sa ne calificam, nu vor fi surprize", a spus Victor Piturca. Prima reprezentativa a Romaniei va evolua la 31 mai impotriva nationalei din Muntenegru inainte de plecarea spre Elvetia. Fundasul lui Sahtior, Razvan Rat, s-a aratat optimist in privinta sanselor Romaniei la EURO 2008, in timp ce capitanul Cristian Chivu a afirmat ca vrea ca fanii sa se poata mandri cu nationala la finalul turneului final.

"Acest turneu reprezinta munca neterminata de Piturca, antrenor care a pregatit Romania si in preliminariile EURO 2000, dar a fost demis inainte de turneu. El poate conta pentru meciurile din Austria si Elvetia pe cinci jucatori care l-au ajutat si in precedentele calificari: Chivu, Cosmin Contra, Bogdan Lobont, Adrian Mutu si Florentin Petre. Piturca stie bine vechea garda, din care ar putea face parte si Laurentiu Rosu, care a fost accidentat", se mai arata intr-un articol despre nationala pe site-ul oficial al EURO 2008, care are titlul "Romania planifica alta surpriza".

Pe langa jucatorii mentionati, din lotul lui Piturca mai pot face parte portarii Danut Coman si Marius Popa, fundasii George Ogararu, Dorin Goian si Stefan Radu, mijlocasii Banel Nicolita si Razvan Cocis, dar si atacantul lui Inverness, Marius Niculae, care a revenit la nationala in partida cu Rusia.

Echipa nationala a Romaniei va evolua in Grupa C la Campionatul European din Austria si Elvetia, alaturi de Olanda, Franta si Italia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.