Sport 17 Aprilie 2008 13:39
Echipa de Cupa Davis a Romaniei va intalni, pe teren propriu, formatia Indiei in meciul de baraj petru Grupa Mondiala, programat in perioada 19-21 septembrie, conform tragerii la sorti ce a avut loc astazi la Londra, informeaza NewsIn.

Jucatori reprezentativi ai echipei Indiei sunt Leander Paes (34 de ani, 24 ATP la dublu) si Mahesh Bhupathi (33 de ani, 13 ATP la dublu).

Romania si India s-au mai intalnit de trei ori pana acum. Prima partida a avut loc in 1922, in Marea Britanie, scor 5-0 in favoarea Indiei. In 1969 si 1971, Romania s-a impus in fata asiaticilor, scor 4-0, respectiv 4-1.
Romania joaca barajul pentru Grupa Mondiala dupa ce in luna februarie a fost invinsa de Franta, la Sibiu, scor 5-0.

Echipa Romaniei de Cupa Davis a jucat trei finale ale acestei competitii (1969, 1971, 1972), in toate intalnind echipa Statelor Unite. Doar echipele Romaniei, Argentinei si Indiei au jucat mai mult de o finala de Cupa Davis si nu au castigat competitia.

Celelalte partide din barajul pentru Grupa Mondiala a Cupei Davis:
Australia-Chile; Austria-Marea Britanie; Belgia-Elvetia; Croatia-Brazilia; Israel-Peru; Coreea de Sud-Olanda; Slovacia-Serbia.

La data de 9 februarie 1900, Salatiera de argint, cunoscuta in prezent sub denumirea de Cupa Davis, era oferita pentru prima data ca premiu, cand studentul american Dwight Filley Davis i-a provocat pe jucatorii britanici de tenis sa traverseze Atlanticul si sa concureze impotriva echipei sale de la Universitatea Harvard. Meciul a fost castigat de americani cu scorul de 3-0.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.