Sport 14 Aprilie 2008 03:56
Presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, spune ca partida de sambata, dintre Adrian Diaconu si Chris Henry, poate fi catalogata drept cea mai importanta partida gazduita de tara noastra pana acum, ambii pugilisti avand o “cota” excelenta la nivel mondial.
Mai sunt doar cateva zile pana la marea partida pentru titlul mondial interimar dintre Adrian Diaconu si Chris Henry, iar atentia romanilor este deja concentrata pe disputa ce va avea loc la Sala Polivalenta “Ioan Kunst Ghermanescu”. Foarte multi fani au fost prezenti, ieri, la antrenamentul deschis al celor doi pugilisti, acest lucru spunand multe despre importanta acestui eveniment pentru tara noastra. Astfel, presedintele FR Box, Rudel Obreja, si-a manifestat convingerea ca partida de pe 19 aprilie va fi una memorabila, mai ales ca si americanul s-a declarat extrem de optimist la sosirea in Romania. “Este pentru prima data cand Diaconu si Henry se bat pentru un titlu mondial. E normal ca si americanul sa vrea sa castige si ne ingrijoreaza faptul ca acesta e atat de increzator in fortele lui si ca sta atat de bine cu nervii. O sa fie un meci cu scantei, au o tehnica foarte buna amandoi si un pumn de fier. E cel putin meciul anului, poate fi chiar meciul deceniului tinand cont ca se intalnesc doi sportivi extraordinari”, a declarat Obreja. Oficialul a precizat ca a vorbit cu “Rechinul”, iar acesta nu s-a aratat deloc speriat de faptul Henry spune ca el va fi invingator: “Chiar am vorbit cu Adrian despre toata aceasta incredere afisata de catre Henry, iar el mi-a spus ca nu se teme si ca el este chiar mai increzator decat americanul. Sportivii de peste Ocean sunt obisnuiti sa se laude inainte de partide, face parte din show”.

Incurajat de Feri Vastag
Toata lumea este alaturi de Adrian Diaconu inainte de partida pentru titlul mondial interimar la categoria semigrea, in versiunea WBC, ce va avea loc pe 19 aprilie, la Sala Polivalenta din Bucuresti. Astfel, zilele trecute, “Rechinul” a fost vizitat, la hotelul unde este cazat, de catre Francisc Vastag, fostul sau antrenor de la lotul national de amatori. Cei doi au discutat desprea partida de sambata, Vastag asigurandu-l pe Diaconu ca va fi sprijinit de toata lumea in tentativa sa de a cuceri centura cu diamante.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.