Sport 11 Aprilie 2008 04:08
Adrian Mutu a calificat Fiorentina in semifinalele Cupei UEFA, dupa ce a marcat de doua ori in meciul de la Eindhoven. Italienii s-au calificat in semifinalele competitiei, partida din tur, Fiorentina-PSV, incheindu-se cu scorul de 1-1 (golul Fiorentinei fiind inscris de acelasi Mutu).

Adrian Mutu a facut spectacol aseara in Olanda, marcand ambele goluri (’38, ’53) ale italienilor, fiind aproape si de cea de-a treia reusita, anunta Adevarul.

In meciul de pe Philips Stadion impotriva lui PSV Eindhoven, internationalul roman a deschis scorul dupa o lovitura libera, executata impecabil de la aproximativ 30 de metri. Dupa pauza Mutu a lovit din nou, in minutul 58, si a devenit cel mai important marcator din istoria Fiorentinei intr-un sezon al cupelor europene, cu sase goluri, relateaza Evenimentul Zilei.

Astfel, datorita atacantului roman, formatia "viola" s-a calificat in semifinalele competitiei, unde va intalni echipa scotiana Glasgow Rangers.

Potrivit Gandul, atacantul echipei AC Fiorentina a fost decalarat cel mai bun jucator strain din Serie A, in urma notelor primite in principalele publicatii din Italia, avand o medie de 6,55. Cu aceeasi medie, Mutu se afla pe locul doi in clasamentul celor mai buni jucatori din Italia, fiind devansat doar de atacantul formatiei Sampdoria Genova, Antonio Cassano. Fotbalistul ocupa pozitia a saptea in clasamentul celor mai buni stranieri ai etapei a XXXII-a din Serie A si locul 11 in ierarhia tuturor jucatorilor din aceasta runda, cu o medie a notelor de 7,00.

In curand pe micile ecrane
Mutu isi transpune viata personala pe micile ecrane, fiind protagonistul Reality-show-ului „Il Fenomeno“, care incepe luni, 14 aprilie, de la ora 22.30, la Kanal D.

Serialul se va difuza in fiecare seara, de luni pana joi, si „va cuprinde tot ce consideram interesant pentru public, de la tabieturile lui Adrian la antrenamente, la culisele meciurilor, viata de familie, materiale cu prieteni de-ai lui, oameni cu care are afaceri, fosti colegi“, declarat pentru Cotidianul, Irina Radu, director de programe Kanal D.

Serialul va adauga veniturilor fotbalistului, 2 milioane de euro. In episodul de luni, Mutu va prezenta, in premiera, cateva trucuri tehnice pe care le foloseste in teren, dar si casa in care locuieste la Florenta. Totodata, o serie de fotbalisti vor comenta decizia lui Mutu de a deveni protagonistul serialului.

Singurul roman din Cupa UEFA
Datorita calificarii echipei sale, Adrian Mutu ramane singurul roman din Cupa UEFA. Pe urmele sale merge si Cosmin Contra, care a scris istorie pentru Getafe, scrie Jurnalul National. Dupa ce la rindul sau a inscris in tur pentru 1-1 la München contra lui Bayern, timisoreanul a marcat ieri golul ibericilor in partida retur, inseland vigilenta lui Oliver Kahn cu un minut inainte de pauza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.