Sport 11 Aprilie 2008 01:37
In aceata seara s-a disputat mansa retur a sferturilor de finala ale Cupei UEFA. Adrian Mutu si Cosmin Contra au marcat din nou pentru Fiorentina, respectiv Getafe. Fiorentina a castigat cu 2-0 meciul cu PSV, iar Getafe a pierdut calificarea in ultimele secunde ale meciului cu Bayern, scor 3-3.

Adrian Mutu a marcat ambele goluri ale Fiorentinei in deplasarea de pe Philips Stadion impotriva lui PSV Eindhoven. Internationalul roman a deschis scorul dupa o lovitura libera, executata impecabil de la aproximativ 30 de metri. Dupa pauza Mutu a lovit din nou, in minutul 58, si a devenit cel mai important marcator din istoria Fiorentinei intr-un sezon al cupelor europene, cu sase goluri. Gazdele au beneficiat de o lovitura de la 11 metri, in minutul 80, dar Frey a parat sutul lui Simons, naruind sperantele olandezilor.

Mutu a inscris 3 goluri in poarta lui PSV, si ramane singurul roman prezent in Cupa UEFA.

Formatia "viola" se califica in semifinalele competitiei, unde va intalni echipa scotiana Glasgow Rangers.

PSV Eindhoven - Fiorentina 0-2 In tur 1-1
A marcat: Mutu '38, '53
PSV: Gomez, Kronkamp, Salcido, Simons, Mendez (Zonneveld '83), Kovermans, Rajkovic, Culina (Vayrynen '78), Dzsudzsak, Marcellis, Bakkal (Lazovic '46). Antrenor: Sef Vergoosen
Fiorentina: Frey, Donadel, Gamberini, Mutu (Osvaldo '85), Liverani, Montolivo, Gobbi, Jorgensen, Ujfalusi, Santana (Kuzmanovic '78), Pazzini (Vieri '73). Antrenor: Cesare Prandelli

Toni distruge visul european al lui Getafe
Meci extraordinar la Madrid, unde Getafe a terminat la egalitate 3-3, dupa doua reprize suplimentare, meciul cu Bayern Munchen. Cosmin Contra a deschis scorul pentru Getafe in minutul 44, dupa o frumoasa actiune personala. Internationalul roman, care reusise un gol si in meciul de la Munchen, incheiat 1-1, a fost inlocuit in minutul 66.

Getafe, in 10 jucatori din mintutul 6, dupa eliminarea lui De la Red, a rezistat doar pana in minutul 89, cand francezul Ribery a inscris si a trimis meciul in "prelungiri". Primele trei minute ale reprizelor suplimentare au adus doua goluri pentru spanioli. Braulio si Casquero au marcat, iar Getafe se vedea deja printre primele patru echipe ale competitiei. "Bavarezul" Toni avea insa alte planuri, si intr-o maniera tipic germana, a inscris de doua ori in ultimele cinci minute ale "prelungirilor".
Bayern Munchen se califica datorita golurilor marcate in deplasare si va intalni in semifinale pe Zenit St. Petersburg.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.