Sport 7 Aprilie 2008 02:58
Robert Muresan, singurul roman din circuitul mondial de motociclism viteza, se afla in fata unui sezon plin de provocari si sperante.

A inceput ca o pasiune transmisa din familie si s-a transformat, la doar 17 ani, intr-o certitudine. Robert Muresan participa in cel de-al treilea sezon al sau in campionatul mondial de motociclism intr-o noua echipa si cu noi obiective. Noua ani de eforturi financiare, antrenamente si sperante si-au gasit rezultatul in ceea ce Roby numeste „un vis devenit realitate".

„Pasiunea pentru acest sport a venit de la tatal meu, care organiza etape din campionatul national la noi in oras, in Arad, si avea si el un motor de strada", isi incepe Robert povestirea. Avea opt ani cand a primit prima motocicleta.

Dupa ce s-a antrenat pe circuitele improvizate de la noi sau pe cele mult mai bune din Ungaria, Roby a facut pasul cel mare in circuitul mondial la doar 15 ani, fiind posesorul unui wild card. Acum se afla la inceputul unui nou sezon cu o noua echipa, Grizzly­ Gas Kiefer Racing, iar sperantele sale sunt dintre cele mai mari: „Vreau sa obtin ceea ce nu am reusit in 2007, o clasare constanta intre primii 15 si acumularea a 50 de puncte".

„Putini stiu ca sunt roman"
Pentru Robert, debutul in circuitul mondial a fost de neuitat: „A fost ceva incredibil, vazandu-ma pe acelasi circuit cu piloti pe care cu un an in urma ii vedeam la televizor, nici nu prea pot descrie ce am simtit, dar si ambitia a fost pe masura.

Acesta a fost visul meu de cand am trecut la clasa 125, in anul 2003", a marturisit tanarul care a starnit uimirea colegilor de intrecere. „Ma cunosc multi din campionat, dar putini stiu ca sunt roman. Evident, toata lumea ma intreaba cum de am reusit sa ajung unde sunt, unii sunt surprinsi de faptul ca nu am un circuit de casa, dar majoritatea ma felicita pentru ce am reusit", a precizat tanarul, care este mare fan al lui Valentino Rossi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.