"Am primit multe mesaje de simpatie, provenind de la FIA i din anturajul sportului automobilistic, care sugerau ca viata mea privata nu afecteaza munca si ca ar trebui sa contiuni pe acest post. Este un episod cel putin stanjenitor", a precizat Moxley.

Boss-ul FIA respinge insa cu tarie orice conotatie nazista a inregistrarilor publicate de News of The World, precizand ca intentioneaza sa actioneze in justitie respectiva publicatie, care a avut ca intentie un "atac personal deliberat", conform lui Mosley.

In clipul publicat de ziar, Mosley urla ordine in limba germana si biciuie prostituate imbracate in uniforme asemanatoare celor purtate de prizonierii din lagarele de concentrare. La randul sau, si acesta este "pedepsit", fiind biciuit pana ii da sangele.

Pentru a fi evitate eventuale incidente, Bernie Ecclestone, patronul Marelui Circ si prieten cu Mosley de ani de zile, l-a sfatuit pe acesta sa nu participe la Marele Premiu al Bahrainului, ce va avea loc in aceasta saptamana.

Ales de membrii FIA, Moxley nu se afla sub directa influenta a echipelor angrenate in Formula 1, functia sa nefiind conditionata de opinia acestora. Max Mosley este la al patrulea mandat de presedinte al Federatiei Internationale de Automobilism, organizatie care coordoneaza sporturile cu motor si Formula 1.