Sport 3 Aprilie 2008 05:08
Un post de televiziune din China si-a manifestat intentia de a transmite live partide din Liga I la fotbal. Suspiciunile microbistilor romåni se indreapta spre casele de pariuri asiatice, care ruleaza zilnic zeci de milioane de dolari. Interesant este ca, in urma cu doua saptamåni, agentiile de specialitate din Asia au blocat meciul FC Vaslui – Poli Timisoara (3-0) din cauza sumelor mari pariate pe victoria moldovenilor.
La numai 24 de ore de la anuntarea castigatorului licitatiei drepturilor TV din Liga I la fotbal, pe adresa Ligii Profesioniste din Romania a sosit un e-mail surpriza. „Am primit un mail de la o mare firma de televiziune din China, care e foarte interesata in achizitionarea drepturilor TV din campionatul romanesc, sa difuzeze meciurile in tari asiatice, precum Macao sau China”, a dezvaluit ofiterul de presa al LPF, Adrian Ionescu, la Fanatik Show. Interesul neasteptat al televiziunii asiatice pentru Liga lui Mitica este legat nu atat de impresia buna lasata de fotbalistii romani in perioada in care au evoluat in primele doua divizii chineze, jucatori precum Bogdan Mara sau Sabin Ilie, cat de faptul ca in acea zona sunt numerosi pariori dornici sa isi ruleze banii si pe alte campionate decat cele occidentale.

Conditia unui pariu: transmiterea meciului pe sticla
Conform unor surse neoficiale, pariurile clandestine au inflorit in ultimii ani in tarile asiatice, astfel ca s-a ajuns ca pariorii sa „investeasca” zilnic zeci de milioane de dolari pe 1, X sau 2. Pentru sumele respective nu se platesc impozite, insa conditia principala este ca partida sa fie transmisa in direct pe un post de televiziune. In caz contrar, respectivul meci nu poate fi introdus in oferta caselor de pariuri. Liga lui Mitica, una atat de hulita pentru meciurile strategice, va intra mai mult ca sigur in lumea buna. Ea se va alatura astfel altor campionate de peste hotare ale caror partide sunt preluate de tari neimplicate in vreun fel in respectivul campionat. La ora actuala, cei care si-au manifestat intentia de a prelua drepturile de difuzare a meciurilor din Liga I la fotbal transmit, in Tara Marelui Zid, confruntari din Premier League (Anglia), Serie A (Italia) si Ligue 1 (Franta).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.