Sport 2 Aprilie 2008 06:14
Mircea Rednic revine in Stefan cel Mare, urmand sa semneze un contract pe doua sezoane cu Dinamo. Antrenorul se va ocupa de pregatirea echipei incepand din vara.

Vicepresedintele clubului Dinamo, Vasile Turcu, a anuntat, marti, ca Mircea Rednic va semna un contract pe doua sezoane cu gruparea din Stefan cel Mare, insa se va ocupa pregatirea echipei incepand din vara, potrivit Ziua.

"Ne-am inteles cu Rednic si este noul antrenor al lui Dinamo pentru doi ani, insa din vara", a spus Turcu la stadionul Dinamo. Pana la vara, de pregatirea echipei se va ocupa Cornel Talnar.

Mircea Rednic nu se bucura de sustinerea tuturor actionarilor. “Eu nu am avut treaba cu antrenorul lui Dinamo in ultimele zile. Am avut altele pe cap, cu summit-ul NATO, cu altele. Dar daca ma intrebati pe mine, eu sunt impotriva intoarcerii lui Mircea Rednic ca antrenor la Dinamo”, a declarat Florian Walter, pentru Ziarul. Un alt oponent al lui Rednic este fostul actionar Gigi Netoiu, om de afaceri care este insa asteptat sa revina si el, din vara, printre conducatorii din Groapa.

Rednic se intoarce acolo de unde a plecat dupa meciul pierdut asta- toamna acasa, cu Gloria Bistrita, scor 0-1, in etapa a 6-a. Ajuns apoi la Rapid, a demisionat din Giulesti saptamana trecuta, scrie Evenimentul Zilei.

TRATATIVE. Luni dimineata, Rednic s-a intors din Belgia, cam in acelasi timp Gigi Multescu prezentandu-si demisia. Dupa pranz, “Puriul” a fost chemat de fosta sa echipa, Rapid, pentru a-si pune semnatura pe actul de reziliere a contractului. Dupa-amiaza, oficialii dinamovisti l-au contactat si i-au propus un contract pe doi ani. “Este adevarat, am discutat cu conducerea lui Dinamo”, a recunoscut Rednic. Totul s-a decis ieri, dupa o noua intalnire, in jurul pranzului, intre antrenor si actionari, relateaza Jurnalul National.

“M-am inteles cu Dinamo, incepand din vara. Am semnat un contract pe doi ani, insa nu de pe data de 1 (n.r. - aprilie), ci de pe 2, pentru a nu fi o pacaleala”, a declarat pentru Cotidianul, Mircea Rednic, care, in urma cu o saptamina, nu mai dorea sa auda de Liga I, preferand campionatul din Belgia.

Si daca Rednic nu este iubit de suporterii dinamovisti si nu se intelege foarte bine cu anumiti jucatori sau chiar cu unii actionari, el are sprijinul fostilor mari dinamovisti. Printre acestia se numara si Ioan Andone, tehnicianul celor de la CFR Cluj.

"M-as bucura pentru Mircea sa se intoarca. Eu i-am si spus ca in locul lui nu plecam. Cred ca o sa-i redreseze pentru ca Mircea e un foarte bun antrenor", a spus Andone, care nu crede ca va reveni in “Groapa” foarte curand: "Eu am un proiect destul de mare la CFR Cluj, speram sa ajungem in Liga. Daca voi avea o oferta de la Dinamo ma voi intoarce peste cativa ani", citeaza Gandul.

Mircea Rednic a mai pregatit formatia din Stefan cel Mare in perioada iulie 2006-septembrie 2007, reusind sa ccastige un titlu de campioana si sa se califice pentru prima oara in ultimii 17 ani in primavara europeana. Pe 1 septembrie 2007, acesta a demisionat din functie ca urmare a rezultatelor slabe inregistrate de Dinamo in prima parte a acestei editii de campionat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.