Sport 2 Aprilie 2008 12:52
Un avion special al companiei Air China a plecat astazi din Beijing cu flacara olimpica la bord avand ca destinatie orasul Almaty din Kazahstan, care este prima oprire a tortei olimpice este orasul Almaty din Kazahstan.

Flacara olimpica si-a inceput periplul mondial in itinerariul pe care aceasta il va strabate pana pe 8 august, cand vor incepe Jocurile Olimpice din 2008.

Alaturi de torta vor calatori mai multi ziaristi, dar si fosta reprezentanta al Chinei la patinaj viteza, Ye Qiaobo, care este specialist al Centrului Stafetei Flacarii Olimpice de la Beijing.

Sub tema "Calatoria Armoniei" si sub sloganul "Aprinde pasiunea, imparte visul", torta va parcurge cinci continente, 131 de orase, inclusiv cel mai inalt punct al Terrei, varful Everest (8.848 metri) si va totaliza aproximativ 140.000 de km. Tot acest itinerariu va dura 130 de zile si vor fi implicati 20.000 de purtatori ai tortei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.