Sport 1 Aprilie 2008 03:36
Liga I la fotbal s-a transformat intr-o competitie in care „regulile jocului“ sunt impuse de patronul Stelei, iar ierarhia este stabilita de la „butoane“.

Gigi Becali a transformat Liga I la fotbal intr-un circ ieftin in care functioneaza doar regulile impuse de el. Jucatorii, antrenorii, arbitrii si conducatorii par doar simpli pioni in acest joc hilar, in timp ce suporterii au devenit simpli martori ai unei competitii trucate. Fire inventiva, latifundiarul din Pipera a folosit o gama variata de modalitati pentru a castiga puncte. A aranjat meciuri, si-a „asigurat“ arbitraje favorabile, a cumparat adversari, i-a platit pe adversarii rivalelor Stelei, a strans puncte la „masa verde“ si a „inmuiat“ comisiile federale. Totul pentru un singur scop, accesul in Liga Campionilor si cele zece milioane de euro care se vehiculeaza la „masa bogatilor“.

In ciuda faptului ca aproape toate meciurile Stelei din acest sezon s-au terminat cu scandaluri, nimeni n-a luat atitudine. Comisiile federale au tacut. Mitica Dragomir sau Mircea Sandu, adica sefii fotbalului romanesc, s-au ascuns. DNA-ul doar a amenintat. Nederanjati de nimeni, „ros-albastrii“ au reusit sa recupereze opt puncte fata de liderul CFR Cluj, care acum mai pastreaza un ecart de numai trei puncte. Inca un esec al „feroviarilor“, coroborat cu succese pe linie din partea echipei lui Becali, ar aduce titlul in Ghencea.

Acesta este cel mai murdar campionat din ultimii ani, dar patronul Stelei isi vede linistit de treaba, chiar daca lupta dupa alte reguli si cu arme neconventionale. Competitia numita oficial Liga I s-a transformat in „Becaliada“, dupa modelul celebrelor „Spartachiade“ sau „Daciade“ din anii comunismului.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.