Remiza alba de miercuri noapte, din Ghencea, dintre Steaua si Rapid, a reaprins lupta pentru titlu. Militarii au pierdut din avantajul ce parea decisiv, dupa victoria in fata "cainilor", dinamovistii s-au trezit din nou conectati la cursa, iar giulestenii si-au regasit moralul, chiar daca unii dintre copiii Grantului isi musca degetele ca n-au stiut sa gestioneze un 3-0, aruncand doua puncte pe Apa Sambetei, sambata, in Cotroceni. Acum, cele trei asa-zise "mari puteri" ale fotbalului nostru viseaza la laurii supremi, ba, dinamovistii, campionii en-titre, s-au agatat peste noapte de iluzia eventului.

La ora actuala, toata lumea din cele trei tabere face tot felul de calcule, ultimele 11 etape fiind privite sub toate aspectele matematice, fiind foarte important si cand se disputa anumite partide, caci una e sa joci impotriva unei trupe consolate cu retrogradarea si altceva e sa te infrunti pe viata si pe moarte. Steaua are un meci mai mult in deplasare, ceea ce poate insemna, insa, un avantaj pentru "clasamentul adevarului", in care trupa din Ghencea mai are doar doua lungimi avans.

Meciul in plus de acasa al "cainilor" poate fi un handicap, din moment ce vor descinde in "Groapa" atat "legiunea" banateana, pe val, cat si rapidistii, invingatori in tur cu Dinamo si neinvinsi in Ghencea! Pentru liderul actual, cel mai greu meci pe teren propriu ar fi cel cu Poli Timisoara, dar el se va disputa in ultima etapa, cand zarurile pot fi aruncate… De Poli se teme si Rapid, singurul team cu punctaj absolut pe terenul sau, cum nici vizita "marinarilor" in Giulesti nu poate insemna un motiv de liniste.

In privinta deplasarilor, Dinamo pare echipa avantajata, un singur meci de aparent risc maxim, cel din Cotroceni. Spre deosebire de Steaua, pusa in fata unui "triptic" periculos, cel putin teoretic, Craiova-Constanta-Galati. Pentru Rapid, halta din "Groapa" reprezinta deplasarea cea mai grea, dar foarte buna pentru "adevar". Sigur, pot interveni si "sincope", atat in deplasari, cat si acasa, pentru cele trei candidate la lauri, infrangerea "cainilor", in tur, sub Feleac sau la Galati, dar, mai ales, remizele Stelei si Rapidului, la Alba Iulia, sugerand ca ne putem astepta si la ignorarea "calculului hartiei".

Dupa cele doua derby-uri din ultima saptamana, in care au fost angajate cele trei alergatoare dupa titlu, putem spune ca fiecare team are mai multe defecte decat calitati. Asa incat, in "Triunghiul Bermudelor" vor disparea doua dintre cele trei visatoare, urmand sa scape spre titlu echipa care isi va gestiona mai bine "saracia si nevoile". Cine va fi aceasta, unde, cand si cum se va produce evadarea?


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.