Sport 31 Martie 2008 03:04
Vicecampioanele mondiale din 2005 au invins cu 31-29 Ungaria si spera intr-o medalie la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei s-a calificat pentru a treia oara in istorie la Jocurile Olimpice, dupa participarile din 1976 (locul 4) si 2000 (locul 7). Fetele i-au oferit cel mai frumos cadou antrenorului Gheorghe Tadici la aniversarea celor 56 de ani (n.r. - impliniti joi): biletele pentru Beijing.

Handbalistele romane si-au implinit visul - acela de a merge in China - inca dupa disputarea primelor doua meciuri din cadrul turneului preolimpic de la Bucuresti. Dupa victoria la scor cu Japonia (44-21), Steluta Luca&Co. s-au impus, cu 31-29 (17-13), si in fata Ungariei, echipa care le invinsese in decembrie la Mondialele din Franta.

„Trebuie sa intram montate si sa nu le mai dam sansa sa conduca pe tabela. Sa alerge ele dupa noi si nu invers“, spunea inainte de meci portarul Luminita Hutupan. Iar fetele au ascultat-o si au preluat initiativa inca de la inceputul jocului, in minutul 6 inregistrindu-se scorul de 3-0.

Unguroaicele au reusit sa inscrie primul gol abia in minutul 7, iar un minut mai tirziu scorul arata 6-1, in favoarea elevelor lui Tadici. Desi, mai apoi, meciul s-a echilibrat, romancele au ramas in permanenta la conducere. „Este o performanta foarte mare pentru sportul romanesc, avem o echipa la Olimpiada. Am controlat jocul, nu le-am dat prea multe sanse, iar scorul a fost mai strins decit ar fi trebuit. Ma bucur pentru ca am contribuit si la aceasta calificare, dupa cea de la Sydney“, a declarat antrenorul Gheorghe Tadici.

Olimpiada de la Beijing va reprezenta, pentru unele dintre componentele nationalei Romaniei, ultima competitie majora la care vor participa. „Inseamna foarte mult pentru mine o calificare la Jocurile Olimpice, pentru ca nu m-am calificat niciodata si mi-am dorit foarte mult sa ajung acolo. Sper sa fiu sanatoasa si sa fac parte din lot. Va fi ultima mea competitie si sper sa ma retrag cu o medalie“, a spus Narcisa Lecusanu, completata de Hutupan: „Vreau sa ma retrag de la nationala cu o medalie la Beijing“.

La fel de increzator intr-un rezultat bun la Beijing este si presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu. „Este o victorie pentru o generatie care merita biletele spre Beijing. Sper ca acest drum pentru echipa Romaniei sa nu fie un drum turistic, ci un drum incununat la sfirsit cu o medalie olimpica, le-o doresc din toata inima si o merita“, a spus Gatu, care crede ca in China Valentina Elisei Ardean va fi o piesa de baza in echipa noastra: „Ne-a lipsit o jucatoare foarte importanta, Valentina Elisei, care e apta de joc si poate fi arma secreta“, a subliniat Gatu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.