Sport 29 Martie 2008 00:33
Dupa ce a cumparat ieri postul de televiziune Telesport, trustul Realitatea Media a devenit principalul favorit in achizitionarea drepturilor de televizare a meciurilor din Liga 1 pentru urmatoarele trei sezoane.

DOSARE. Ieri, la ora 12:00, s-a inchis procesul de depunere a dosarelor pentru licitatia care va avea loc luni. In lupta pentru drepturile de televizare au ramas Kanal D, Realitatea TV si Antena 1, in timp ce Telesport, actualul detinator, a renuntat sa mai depuna o oferta separata dupa ce a fost inglobat in trustul Realitatea Media. “Am vandut Telesport trustului Realitatea Media, in urma negocierilor pe care le-am inceput acum aproximativ o luna. Negocieri au mai existat si anul trecut, dar acum am reusit sa le finalizam”, a declarat ieri Horatiu Nicolau, fostul actionar majoritar al Telesport. Unele surse sutin ca valoarea tranzactiei este de 5 milioane de euro, Nicolau urmand a ocupa si postul de director al grupului de sport din cadrul trustului Realitatea. Nicolau a mai spus ca postul Telesport va prezenta o oferta comuna cu Realitatea TV in cadrul primei licitatii de vanzare a drepturilor tv pentru meciurile din Liga 1, care va avea loc luni: “Suntem in pozitia in care ne vom uni fortele. Vom face un front comun”.


LICITATIE. Prima licitatie de vanzare a drepturilor tv pentru meciurile din Liga 1 va avea loc luni, de la ora 12:00, la sediul LPF. Licitatia cu strigare porneste de la suma de 54 de milioane de euro pentru urmatorii trei ani (18 milioane pe sezon). Dupa alianta cu Telesport, Realitatea pare favorita pentru achizitionarea drepturilor, pentru care ar fi dispusa sa ofere peste 80 de milioane de euro. Ca o masura de raspuns, Antena 1, principala contracandidata, va depune o oferta comuna cu operatorul de cablu RCS&RDS.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.