Pugilistul roman Adrian Diaconu vrea sa-l “copieze” pe colegul sau de la Interbox, Lucian Bute, si sa-l faca KO pe americanul Chris Henry in meciul pentru titlul mondial interimar WBC la categoria semigrea, programat pe 19 aprilie, la Sala Polivalenta din Bucuresti.

“Conteaza enorm ca boxez acasa. Lupt in fata romanilor, de aici am plecat si este o mare onoare sa ma reintorc acasa si sa sustin un meci de asemenea anvergura. Daca voi avea ocazia sa termin repede meciul, nu voi ezita. Adversarul meu este neinvins, dar si eu sint la fel. M-am antrenat foarte bine dupa ce am scapat de problemele medicale, astfel ca Henry trebuie sa se tina bine pentru ca sint foarte bine pregatit.

Este visul meu din tinerete sa ma bat pentru un titlu major”, a spus Rechinul, care a sosit in Romania vineri.

Chris Henry este actualul campion NABF si NABA la semigrei. Boxerul in virsta de 26 de ani este profesionist de trei ani si a pus deja mina pe patru titluri minore. Cele 17 KO din cele 21 de victorii demonstreaza forta pugilistului american. De partea cealalta, Diaconu, care a fost alintat de jurnalistii americani “Tyson cel alb”, a cistigat toate cele 24 de meciuri sustinute la profesionism, 15 dintre acestea incheindu-le inainte de limita.

Dupa ce in primavara anului trecut l-a spulberat pe americanul Rico Hoye, Rechinul a obtinut dreptul de a boxa pentru titlul mondial, detinut de Chad Dawson. Insa, deocamdata, detinatorul Centurii cu Diamante evita sa urce in ring in compania romanului. “Sper ca intr-o buna zi sa ajung sa lupt si cu Dawson, care inca fuge de mine”, a subliniat Diaconu.

Pugilistul roman a venit din Canada cu un surplus de cinci-sase kilograme: “Nu stiu cite kilograme am in plus, probabil ca vreo cinci-sase. Dar mai am trei saptamini la dispozitie ca sa fac categoria. Am deja programul facut din Canada de nutritionistul de la Interbox”.

In Gala Invincibililor, programata pe 19 aprilie la Sala Polivalenta, va mai urca in ring un pugilist roman. Ion Ionut, alintat Jo Jo Dan, isi va pune in joc centura NABA (North American Boxing Association) in fata “finului” lui Leonard Doroftei, argentinianul Raul Balbi. “Voi calca pe urmele lui Doroftei si-l voi invinge pe Balbi. Sint antrenat, am moralul ridicat. Emotiile sint mai mari pentru ca boxez in Romania”, a spus Ion Ionut.