Sport 27 Martie 2008 04:52
Surprinzatoarea decorare de catre Traian Basescu, presedintele Romaniei, a tanarului arbitru Alexandru Deaconu cu Ordinul Sportiv Clasa a III-a, alaturi de pesonalitati ale fotbalului romanesc, a dat nastere unui nou val de controverse. Faptul ca seful statului l-a elogiat pe Deaconu inainte de judecarea de catre Comisia de Disciplina a FRF a legalitatii gestului acestuia de a fi oprit derby-ul Rapid-Steaua din cauza huliganismului suporterilor a intarit convingerea multora ca analiza cazului de catre Comisie va fi o simpla formalitate.

"Nu este o decoratie pentru calitatea arbitrajului, au fost doua talpi groaznice pe care le-ati vazut si voi, si arbitrul, dar curajul trebuia respectat si apreciat. Prea multi au fost aceia care au vorbit de nevoia de a se pune ordine pe stadioanele noastre, dar nu au facut nimic. A facut-o un arbitru tanar si-l felicit", a spus Basescu, cu glasul omului de bun-simt satul de violentele de nestavilit de pe stadioanele din Romania. Dar Traian Basescu a uitat probabil pentru o scurta vreme ca nu este un simplu chibit, care poate sa-si dea cu parerea, ci presedintele unui stat, ale carui vorbe pot constitui litera de lege. Traian Basescu a ignorat faptul ca singurii cu drept de a decide daca Deaconu a procedat corect sau incorect, in litera Regulamentului, sunt numai specialistii din cadrul Comisiei de Disciplina. "Am apreciat extraordinar curajul arbitrului Deaconu de a opri un meci. Ce va hotari FRF, cum va continua este problema FRF, dar semnificatia pe care am vrut sa o dau azi a fost pentru curajul unui arbitru.

Venise timpul ca cineva sa spuna stop comportamentului nesportiv", a mai spus Basescu fara a lua in seama nici o clipa si varianta ca Deaconu, fost junior la Steaua, ar fi putut lua o decizie pripita. Faptul ca Mircea Sandu, presedintele FRF, a sustinut gestul lui Traian Basescu nu schimba cu nimic datele problemei. "Ati inteles exact care a fost mesajul presedintelui, a dat aceasta distinctie unui arbitru tanar care a avut curajul sa transmita un mesaj tuturor suporterilor din tara.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.