Sport 26 Martie 2008 04:17
Arbitrul Alexandru Deaonu, a carui prestatie la meciul Rapid-Steaua a nascut cel mai mare scandal din fotbalul romanesc al ultimilor ani, a fost decorat, ieri, de presedintele Traian Basescu cu Ordinul Sportiv Clasa a III-a, ceea ce inseamna, practic, o recunoastere a justetei deciziei acestuia.

Deaonu este arbitrul care a suspendat meciul Rapid-Steaua, in minutul 74, la scorul de 1-0, dupa ce a fost lovit cu un obiect aruncat din tribuna, decizie care a starnit nemultumirea rapidistilor si a mai multor oameni de fotbal, dar pentru presedintele Basescu acest lucru nu a contat si prietenul lui Gigi Becali l-a decorat pe primul arbitru care a avut curaj sa suspende un meci de fotbal.

Presedintele FRF, Mirea Sandu, a laudat decizia lui Traian Basescu punand o si mai mare presiune pe umerii Comisiei de Disciplina:

“Nu mai e nevoie de niiun comentariu. Cred ca ati inteles foarte clar mesajul presedintelui. Traian Basescu a demonstrat ca apreciaza in primul rand curajul lui Deaconu de a respecta regulamentul. Este de laudat faptul ca a fost primul care a avut puterea sa ia o asemenea decizie. Prin gestul sau, Deaconu a dat un exemplu tuturor arbitrilor. Noi conducatorii si tot fotbalul romanesc aveam nevoie de aceasta decizie".


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.