Sport 26 Martie 2008 02:39
Preluarea pachetului majoritar de actiuni de la Rapid de catre Taher a creat o retea de afaceri intre cele trei cluburi rivale ale Bucurestiului.

Rapid a iesit oficial, dupa 16 ani tumultuosi, din era George Copos, patronul din aproape intreaga istorie postdecembrista a giulestenilor semnind actele cu omul de afaceri Fathi Taher, caruia i-a cedat pachetul majoritar al actiunilor. „Am plins si cu asta am spus tot, am plins si nu mai pot sa spun nimic“ a fost reactia lui Copos, dupa sapte ore de negocieri, la finalul carora a ramas cu 20% din „farmecul vietii“. „Ne-am pus de acord in ceea ce priveste noul actionar majoritar de la Rapid.

Incepind de miine (n.r. - ieri), Griro SA va detine pachetul majoritar de actiuni la clubul Rapid.

Sint bucuros ca 16 ani am reusit performante la Rapid si chiar am pus o clauza prin care Grivita Rosie este obligata sa obtina aceleasi performante sau performante asemanatoare cu cele pe care le-a reusit Rapid in ultimii zece ani. Domnul Taher e un om mai puternic decit mine, un om care a reusit o cifra de afaceri de peste 500 de milioane de euro in Romania, si sint convins ca va face mai multe decit am facut eu la Rapid“, a oficializat Copos tranzactia, apreciata anterior de Taher la valoarea de 40 de milioane de euro, pentru 80 la suta din actiuni. Schimbarea de actionariat din Giulesti este privita cu detasare de presedintele FRF, Mircea Sandu.

„Domnul Copos nu o sa fie regretat. Regretat este un om cind moare, nu cind este in continuare pe pamint“, crede Nasul, care a glumit anuntind ca Mitica Dragomir ar putea fi presedinte in Giulesti pentru ca este prieten cu Taher. Nici suporterii nu il regreta pe Copos, liderul galeriei, Vali Bulgaru, precizind: „E bine ca a plecat pina la urma, ca prea ne-a tinut in alarma atita timp, ba ca vinde, ba ca nu vinde“.

Noul patron al Rapidului, Fathi Taher, a simtit pe propria piele o negociere cu George Copos, insa a dat primele semne de schimbare a ordinii din Giulesti. „Daca domnul Copos a investit 16 ani la Rapid, era normal sa venim linga el pentru ca sintem prieteni si vrem sa ajutam Rapidul sa se intoarca acolo unde a fost tot timpul, o echipa mare si de succes. Copos era asimilat cu Rapidul, dar anunta si plingea la televizor ca nu gaseste un proprietar. Una e la nunta, alta e la divort, oamenii in general se indragostesc repede, dar cind e vorba sa se desparta e mai greu, discutiile sint mai lungi. Avea momente cind voia, momente cind nu a mai vrut. Va spun sincer ca e foarte greu sa negociezi cu domnul Copos, desi el a venit cu propunerea sa cumpar“, a conchis Taher.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.