Sport 25 Martie 2008 04:03
Mircea Rednic si-a dat demisia din functia de antrenor al echipei Rapid.Victoria Gloriei Buzau in fata Rapidului a grabit demisia tehnicianului.

Zvonurile privind plecarea "Puriului" au aparut inca dinaintea meciului Rapid-Steaua, iar imediat dupa joc Rednic a anuntat ca renunta. A fost intors din drum de catre George Copos, tehnicianul precizand ca va lua o decizie dupa verdictul Comisiei de Disciplina. Esecul de la Buzau l-a facut insa sa se razgandeasca. "Decizia o luasem dupa jocul de la Craiova, dar venea meciul cu Steaua si mi-am dorit foarte tare sa castig acest meci. Ceea ce s-a si intamplat, cu toate ca a aparut acest scandal care dovedeste si el ca e imposibil sa te pui contra curentului. Era corect sa plec dupa jocul cu Steaua, dar a venit prea repede partida cu Buzaul si am cedat rugamintilor lui George Copos. A trecut si asta si mi-am dat seama ca, daca as mai ramane, pierdem toti: si echipa, si eu, si suporterii, toti. Au venit si declaratiile facute aseara de patron (n.r. -duminica seara George Copos a declarat ca Rednic a gresit cand i-a pus pe lista de transferuri pe Buga, Maldarasanu si Burdujan), care m-au convins definitiv", citeaza Romania Libera.

Primul gand asupra demisiei i-a venit dupa infrangerea din meciul de la Craiova, insa a fost convins sa ramana, pentru binele echipei. Meciul de la Buzau, pierdut de gruparea giulesteana cu 1-0 a consfintit insa plecarea lui Rednic.

Tehnicianul a declarat, citat de Ziua, ca daca nu demisiona din functia de antrenor principal pierdea si echipa, si el, si jucatorii, si suporterii, precizand ca a intentionat sa renunte imediat dupa partida cu Universitatea Craiova.

Nicolae Manea, secretarul general al echipei Rapid, nu este surprins de demisia lui Mircea Rednic. Rednic a afirmat inaintea meciului cu Steaua ca va pleca de la Rapid, indiferent de rezultat. "Sunt sigur ca nu va duce lipsa de oferte", a adaugat el.

Potrivit Ziarul, vestea ca Rednic si-a dat demisia nu l-a afectat deloc pe viitorul actionar majoritar al Rapidului, Fathi Taher, acesta spunand ca giulestenii au deja variante. “Foarte bine ca a plecat Rednic. Nici o problema, sunt mai multi antrenori pe care vrem sa ii aducem, este si Razvan Lucescu, si Sabau, si altii. Am vorbit cu ei, dar au o situatie contractuala mai delicata, sper sa se rezolve cat mai repede”, a spus Taher, in totala contradictie cu George Copos, care a marturisit ca nu are nici macar o solutie pentru viitorul tehnician.

Demisia antrenorului nu este cauzata numai de esecurile echipei sale, ci si de acuzele primite de la Copos. Jurnalul National anunta mariajul dintre Mircea Rednic si Rapid nu a durat decat cinci luni. “Mircea a gresit cand i-a pus pe lista de transferuri pe Buga, Maldarasanu si pe Burdujan, trei jucatori valorosi. A rupt astfel vestiarul si grupul puternic care se formase”, a spus George Copos duminica seara, la cateva ore dupa ce “visiniii” au capotat, scor 0-1, la Buzau.

Evenimentul Zilei apreciaza ca, Rapid va pierde meciul cu Steaua la „masa verde“, spulberandu-si si putinele sanse pe care le mai avea de a ocupa locul doi. Iminenta venire a lui Fathi Taher va produce alte seisme de proportii, conducerea executiva urmand sa fie schimbata din temelii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.