Sport 25 Martie 2008 03:05
Devenit brusc apostol al pacii si tolerantei, Gigi Becali cere pedeapsa aspra pentru Rapid in „Scandalul bricheta“. „Drept-credinciosul“ este insa cel mai violent si mai primitiv personaj din fotbalul romanesc.

Scandalul „bricheta din Giulesti“ i-a dat prilejul lui Gigi Becali sa intre in rolul drept-credinciosului si al omului cinstit, insetat de dreptate. „Rapid trebuie sa piarda meciul cu 3-0 suta la suta! UEFA si FIFA spun toleranta zero la agresiuni si discriminari“, a cerut Becali, convertit brusc in apostol al pacii. O incursiune in istoria recenta ne arata insa ca omul care cere acum respectarea legilor este primul care le-a incalcat.

Tintele preferate sunt multe si variate: ungurii, tiganii, ziaristii, homosexualii si, in general, toti cei care au avut curajul sa-l deranjeze. Tabloul care se compune: un individ primitiv, xenofob si rasist, venit - asa cum il descria candva Cornel Dinu - din cavernele istoriei. EVZ va prezinta doar cateva dintre episoadele in care Gigi Becali a intrat sub incidenta legii „toleranta zero fata de agresiuni si discriminari“, pe care o invoca acum cu nonsalanta.

>Pe 3 noiembrie 2001 s-a intalnit cu Malonga Parfait, realizatorul de culoare al emisiunii de satira „Fotbal la Maxx“. Gigi l-a lovit pe Malonga, apoi a strigat: „Du-te-n mortii ma-tii! Tu ma iei pe mine la misto, bai cioara?“. Nici Mugur Mihaescu, de la „Vacanta Mare“, n-a scapat mai usor: „Bai, avortonule! Ma, homosexualule! Iti sparg fata, f... mortii ma-tii!“.

> Pe 3 februarie 2003, fostul oier a declansat un atac furibund la adresa ziaristului Cristian Tudor Popescu: „Ar fi trebuit sa fii impuscat pana acum. Am eu niste treburi acum, altfel te calcam in picioare! Da’ tot am sa te pedepsesc, o sa platesti, sa tii minte asta!“.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.