Conducatorii rapidisti au vizionat probele video, impreuna cu reprezentantii Jandarmeriei, si au acceptat ca marea majoritate a celor care au aruncat cu diferite obiecte in teren erau sustinatori ai formatiei alb-visinii. Rapid ar putea pierde la “masa verde” intalnirea cu Steaua, dupa sedinta Comisiei de Disciplina, programata maine. Sentinta in acest caz sta in mainile a cinci oameni despre care se crede ca fac parte din “gasca” lui Mircea Sandu.

Fathi Taher va schimba din temelii clubul Rapid

Atacurile dure lansate de George Copos la adresa lui Mircea Rednic au avut efectul scontat. Ieri, „Puriul“ si-a dat demisia, ea fiind acceptata imediat. &
bdquo;Foarte bine ca a plecat, avem solutii“, a spus noul patron din Giulesti, Fathi Taher. Omul de afaceri iordanian negociaza cu Razvan Lucescu si Ioan Ovidiu Sabau pentru a prelua echipa, dar si cu Gino Iorgulescu si Dinu Gheorghe. Nu este exclus ca, alaturi de Taher, in Giulesti sa apara si doctorul Mohamad Yassin, considerat beneficiarul averii lui Omar Hayssam.

Rapid a intrat intr-o criza fara precedent din momentul intreruperii meciului cu Steaua. „Bomboana pe coliva“ a pus-o George Copos, cu atacurile dure lansate la adresa lui Mircea Rednic. „A facut câteva greseli mari in aceasta iarna. Prima e legata de viziunea, de strategia pe care a avut-o în aceasta iarna în privinta transferurilor. Apoi, sunt jucatori care au fost pusi pe lista de transferuri, gen Buga, Maldarasanu, Burdujan, si s-a rupt ceva în echipa, în grup... S-a rupt vestiarul. Eu cred ca Mircea a facut o mare greseala, nu a avut o relatie profesionala cu jucatorii, a facut compromisuri. Rapidul nu are un joc de Champions League sau aproape de Champions League“, a declarat Copos, care aproape ca i-a sugerat lui Rednic sa plece. Ieri-dimineata, „Puriul“ a cedat: „E imposibil sa te pui contra curentului. Era corect sa plec dupa jocul cu Steaua, dar a venit prea repede partida cu Buzaul si am cedat rugamintilor lui George Copos. A trecut si asta si mi-am dat seama ca, daca as mai ramâne, pierde toata lumea: si echipa, si eu, si suporterii, toti. Au venit si declaratiile facute de patron, care m-au convins definitiv“. Rednic a adaugat: „Mi-am respectat jucatorii si îi voi respecta în continuare. Îmi pare rau ca a fost prea multa ura din partea unui grup restrâns de suporteri, o ura pe care efectiv n-am înteles-o si care a daunat, pâna la urma, echipei în ansamblu. Probabil ca, într-o asemenea tensiune, am facut si eu greseli, pentru care îmi asum responsabilitatea, dar numai o masinarie ar fi putut ramâne imuna la ceea ce întâmpla în jurul nostru“. Demisia lui Rednic a fost primita cu bucurie de fanii Rapidului. „A luat o decizie foarte buna, atât pentru el, cât si pentru club. Poate asa e mai bine“, a spus seful Ligii Suporterilor, Gigi Corsicanu.

Omul de afaceri Fathi Taher, care a preluat 80 la suta din actiunile SC FC Rapid SA, nu a fost surprins de aceasta decizie: „Foarte bine ca a plecat Rednic. Avem solutii foarte bune, nici o problema. Sunt mai multi antrenori pe care vrem sa îi aducem. Este si Razvan Lucescu, si Ioan Ovidiu Sabau, dar si altii“, a spus afaceristul iordanian. In discutii este si portughezul Acacio Casimiro (59 de ani), ultima oara la echipa iraniana Sanat Naft. Taher a precizat ca în cel mai scurt timp va fi instalat si un „presedinte- surpriza, un om de afaceri care se pricepe la fotbal“. Referitor la tranzactia cu George Copos, Taher a declarat: „Totul este în regula, am preluat 80 la suta din club. Nu sunt noul proprietar, sunt actionar, asociat cu domnul Copos“.