Sport 24 Martie 2008 03:24
Liderul Ligii I a pierdut la Iasi sambata seara, dupa o partida mai mult de nervi decat de fotbal * Trica a vrut sa-si scoata coechipierii de pe teren in minutul 80!

CFR Cluj a avut sambata seara o noua prestatie modesta in acest an, pierzand al doilea joc din acest retur, fapt care a dus la o cadere nervoasa a trupei lui Andone. Poli Iasi a controlat jocul si a inscris unicul gol al intalnirii dintr-un penalty discutabil, iar finalul a adus un episod foarte asemanator cu cel petrecut joi seara la Rapid-Steaua, care arata ca un final "nebun" de campionat devine de-a dreptul dement.

Capitanul lui CFR, Eugen Trica, le-a solicitat imperativ si insistent coechipierilor sai sa iasa de pe teren, fapt care, in cele din urma, nu s-a intamplat. La final, oaspetii au contestat vehement arbitrajul lui Augustus Constantin, considerand ca in spatele ostilitatii "fluierasului" se afla Gigi Becali. Cert este ca liderul Ligii I pierde teren de la o etapa la alta, iar Steaua, prin toate mijloacele, este gata sa profite si sa-i sufle titlul. Cu o victorie la "masa verde" in Giulesti si cu un succes aproape garantat la meciul de aseara, cu UTA, echipa lui Lacatus vine la trei puncte in spatele clujenilor.

Evident ca finalul nu avea cum sa fie linistit, declaratiile acuzatoare, in special in directia Stelei, curgand cu nemiluita. "Clujul a fost executat! Hotie foarte mare! Liga I s-a transformat in stana lui Becali! Era bun si un punct astazi la Iasi, dar nu ne-a lasat Augustus (n.r. - arbitrul Augustus Constantin) sa-l luam. Este revoltator ce se intampla in Liga I. O sa vedeti ca Steaua va castiga cu 3-0 meciul cu Rapid, campionatul acesta este deja cumparat!", a atacat Iuliu Muresan, presedintele clujenilor. Oficialul ardelenilor si-a mai venit putin in fire atunci cand a comentat intentia lui Trica de a-si scoate colegii de pe teren, la o faza la care a si fost eliminat pentru primirea celui de-al doilea cartonas galben.

"Gestul acesta nu are ce cauta la o echipa care vrea sa fie campioana. Terminam acest campionat si ramane pe urma sa vedem ce vom face", a spus Muresan. Cu capul pe umeri a ramas Ioan Andone, tehnicianul oaspetilor, desi si el a contestat lovitura de la 11 metri dictata de Augustus Constantin, faza la limita, pe care si fostii "gemeni" ai arbitrajului au comentat-o diferit, Craciunescu apreciind caderea lui Brezinsky drept simulare, iar Porumboiu drept penalty. "Nu putem avea scuza terenului prost, fiindca si Iasiul a jucat pe acelasi teren. Totusi, poate altul ar fi fost rezultatul daca nu s-ar fi acordat acel penalty care nu a fost. Eram foarte aproape si am vazut ca a fost simulare. N-a fost penalty, putea sa dea altul, in prima repriza. Nu stiu daca meritam sa pierdem astazi, dar nici sa castigam. Augustus a scapat meciul din mana", a spus Andone.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.