Sport 22 Martie 2008 00:05
Prima medalie pentru Romania la editia din acest an a CE de natatie care se desfasoara la Eindhoven, in Olanda, a fost cucerita de Dragos Coman, o reusita importanta in special pentru moralul delegatiei noastre.

Chiar daca inotatorul nostru si-a adjudecat doar bronzul intr-o proba neolimpica – 800 m liber –, faptul ca a urcat pe podium constituie un imbold considerabil pentru colegii sai de echipa pe care ii asteapta un weekend extrem de tensionat. Din pacate, Coman a ratat ieri calificarea in ultimul act al unei probe mult mai importante, cea olimpica de la 1.500 m liber. In serii Dragos Coman a obtinut doar al 13-lea timp, iar in zilele care vor urma nu va mai putea decat sa-si sustina colegii din tribune. Inotatorii nostri, cotati cu mari sanse de a-si adjudeca cele mai stralucitoare trofee, vor evolua in probele lor favorite la sfarsitul acestei saptamani.

Dupa ce la inceputul competitiei s-a "antrenat" la 100 m si 50 m, unde nu s-a calificat in finale, in aceasta dimineata Razvan Florea, primul medaliat olimpic al natatiei masculine romanesti – bronz la JO de la Atena in 2004 –, va inota in seriile de la 200 m spate, unde vizeza o medalie nu numai la Europene, ci si la JO de la Beijing.

De asemenea, Camelia Potec, calificata cu primul timp in finala feminina de ieri de la 800 m liber, se va bate azi in seriile a doua probe. Mai intai va evolua la 200 m liber, unde este campioana olimpica en-titre, dupa care va incerca sa intre in lupta pentru medalii si la 1.500 m liber.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.