Din punct de vedere estetic, Juventus nu straluceste aproape deloc. Este ceea ce se numeste o echipa urita. Fabio Capello pare genul de antrenor care nu pune mare pret pe circulatia balonului. Prefera ca elevii sai sa nu piarda vremea si sa paseze in fata, in coasta careului advers, acolo unde Ibrahimovici e in stare sa inventeze ceva periculos. Poate si pentru ca Emerson, Camoranesi ori Olivera au certe limite in a crea faze de fotbal, poate si pentru ca Nedved e departe de forma obisnuita, poate si pentru ca pe Del Piero l-a lasat angrenajul, poate si pentru ca Trezeguet e mai mereu accidentat.

Nici Liverpool nu e predispusa la spectacol. Desi, daca stam sa analizam prima repriza a meciului tur si citeva infiltrari in partea a doua de pe "Delle Alpi", parca ar avea ceva posibilitati. Aseara insa, Rafa Benitez, care pe vremea cind pregatea Valencia era recunoscut pentru stilul sau pragmatic, a mers pe cartea defensivei. Avea un avantaj, luat in cele 30 de minute magice de pe "Anfield Road", si trebuia sa profite.

Iar atunci cind pe Capello nu-l ajuta nici celalalt element al sau preferat, fazele fixe, calificarea lui Liverpool a fost rareori pusa sub semnul intrebarii. Cu o singura ocazie adevarata de gol, si aceea in minutul 11 - Ibrahimovici a trimis spre stele de la marginea careului mic o centrare buna a lui Zambrotta -, cu doar doua suturi pe spatiul portii, dintre care unul venit din lovitura libera, cu o ploaie de centrari in ultimele minute spre careul unor oameni prea obisnuiti cu asa ceva, e greu sa speri la calificare.

Si iata cum, in semifinalele Ligii, vom avea un duel britanic: Liverpool - Chelsea. Numai pun pentru Mourinho, care i-a batut de 3 ori in acest sezon pe viitorii sai adversari.

Ultrasii torinezi si-au dat in petic

Asa cum anuntase, aripa radicala a suporterilor lui Juve s-a straduit sa-si ia revansa pentru cei 38 de compatrioti decedati pe "Heysel" in finala de trista amintire din '85. Primul atac s-a consumat marti noapte, cind un grup de tifosi au intrat intr-un bar din centrul orasului si au ranit un fan al cormoranilor. Opt dintre agresori au ajuns dupa gratii. Incidente s-au produs si aseara, intii in preajma stadionului "Delle Alpi". Italienii au aruncat diverse obiecte in autocarele cu suporteri englezi care soseau la arena. Cind au incercat un asalt, a intervenit politia, "socul" soldindu-se cu trei masini incendiate. Oamenii de ordine au trebuit sa intervina apoi si in sectorul de tribuna al oaspetilor, pe care i-au linistit cu lacrimogene.

LIGA CAMPIONILOR
Sferturi de finala, retur
Juventus Torino - FC LIVERPOOL 0-0 (in tur 1-2)
JUVENTUS: Buffon - Thuram, Montero (83 Pessotto), F. Cannavaro - Camoranesi (84 Appiah), Emerson, Olivera (46 Zalayeta), Zambrotta - Nedved - Ibrahimovici, Del Piero. Antr. F. Capello

LIVERPOOL: Dudek - Finnan, Carragher, Hyypia, Traore - Nunez (58 Smicer), Biscan, Xabi Alonso, Riise - Luis Garcia (85 Le Tallec), Baros (75 Cisse). Antr. R. Benitez
A arbitrat Valentin Ivanov (Rusia)

Semifinale (26/27 aprilie - 3/4 mai)
Chelsea - Liverpool


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.