Sport 21 Martie 2008 03:27
Dinamo traverseaza o criza la toate nivelurile: banca tehnica, conducere, echipa. Procuroru’ nu s-a lasat convins nici de triplarea salariului.

Victoria din campionat cu Poli Iasi, scor 2-1, n-a rezolvat problemele care macina de cateva luni echipa de fotbal Dinamo. Jocul lent si fara de idei, neintelegerile din vestiar, precum si lipsa de autoritate a antrenorului Gigi Multescu au transformat echipa din Soseaua Stefan cel Mare intr-un butoi cu pulbere.

Pentru formatia care inca detine titlul in Liga I, singurul obiectiv ramas este sa termine sezonul cat mai demn cu putinta, de preferat pe o pozitie care sa asigure participarea in cupele europene. Eliminati din Cupa Romaniei, „ros-albilor“ le-a ramas doar campionatul, unde, in ciuda tuturor eforturilor din retur, n-au reusit sa se ridice mai sus de locul cinci.

Administrator cu 3.000 de euro
Criza de la Dinamo s-a reflectat cel mai fidel in schimbul halucinant de antrenori. Sezonul a fost inceput de Mircea Rednic, caruia i-au urmat Walter Zenga, Cornel Talnar si Gigi Multescu. La randul lor, conducatorii dinamovisti sar ca arsi cand sunt facuti raspunzatori de criza fara precedent pe care o traverseaza Dinamo la nivelul bancii tehnice.

Actionarii se apara acuzand. „N-a vrut nimeni sa preia echipa in aceasta iarna. Cornel Dinu s-a dat primul «lovit», desi i-am propus un contract de antrenor principal cu un salariu de 10.000 de euro pe luna. A preferat sa stea la Dinamo pe un salariu de 3.000 de euro, ca administrator-delegat, dar fara mari batai de cap. Dinu ne-a refuzat de trei ori“, ne-a dezvaluit un sef, care exprima astfel exact starea in care se afla Dinamo: un club de care antrenorii fug ca dracu’ de tamaie, de teama unor esecuri profesionale.

Banii lui Gigi au bagat dihonia
Cum a ajuns Dinamo dintr-o echipa care domina cu stil campionatul, in stagiunea trecuta, o formatie jalnica? Criza a fost declansata la meciul cu cantec Dinamo - CFR, din finalul sezonului anterior.
Atunci, banii lui Gigi Becali au deteriorat iremediabil atmosfera si au declansat caruselul schimbarilor de tehnicieni. A plecat Mircea Rednic, dar echipa nu si-a regasit linistea nici cu Walter Zenga.

Instabilitatea si lipsa de perspectiva a clubului i-au pus in garda pe alti antrenori. Ioan Ovidiu Sabau si Razvan Lucescu au refuzat fara sa stea pe ganduri propunerea de a intra in „malaxorul de antrenori“ de la Dinamo. Surpriza a venit insa de la Cornel Dinu. Altadata dispus la orice efort pentru a lua loc pe banca tehnica a „cainilor“, Procuroru’ i-a refuzat in repetate randuri pe actionarii decisi, din lipsa de alte solutii, sa-l responsabilizeze pe fostul international. Conform informat iilor din club, in stagiul din Cipru, Dinu a fost ademenit cu un salariu de 120.000 de euro pe an sa preia comanda la echipa.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.