Sport 21 Martie 2008 03:08
Lupta pentru evitarea retrogradarii se poate simplifica. Doua cluburi din Liga I sunt la un pas de a fi sanctionate drastic pentru nereguli in dosarele de licentiere: Poli Timisoara si Universitatea Craiova. Banatenii pentru vechiul conflict cu Claudio Zambon, arbitrat de Tribunalul de la Lausanne, iar oltenii din cauza unui diferend dintre Adrian Mititelu si primarul Antonie Solomon.

„Sunt cåteva echipe cu probleme, in special financiare. N-ar fi exclus sa asistam si la neacordarea de licente pentru sezonul viitor”, a declarat seful Directiei Licente si Afilieri a FRF, Viorel Duru.

Data de 31 martie este termenul maxim la care gruparile de prima liga trebuie sa depuna la FRF dosarele de licentiere. Comisia va analiza dosarele in luna aprilie, iar pe 31 mai va anunta numele formatiilor care vor putea evolua si in sezonul viitor in prima liga. Printre gruparile amenintate cu sanctiuni drastice se regasesc doua dintre echipele importante din fotbalul romanesc, Politehnica Timisoara si Universitatea Craiova. „Clubul nostru are datorii. Orice club are pierderi. Sa înteleaga toti
cei care conduc fotbalul. Ei conteaza, restul se balacaresc, ne cheltuim banii, ne uitam din coltul mesei, ridicam o mâna, votam. Dar puterea este la ei. Noi nu facem nimic. Primul depunctat o sa fiu eu. O sa vedeti, si nu e o surpriza, dar nu o sa tac. Sa fiu dat afara din fotbal si atunci sa vedeti”, a amenintat presedintele timisorenilor, Marian Iancu. De fapt, supararea lui Iancu vine de la faptul ca gruparea sa ar urma sa piarda toate meciurile din acest retur cu 0-3 din cauza vechiului conflict cu Claudio Zambon. FRF va fi obligata, in urma unei rejudecari la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, sa sanctioneze gruparea de pe Bega cu meciuri pierdute pentru a nu risca excluderea echipelor romanesti din toate competitiile.

Oltenii n-au echipe de juniori
Universitatea Craiova se afla, din nou, în pericol sa retrogradeze chiar daca în clasament pare într-o situatie linistita. Regulamentul FRF stipuleaza ca o echipa din Liga I trebuie sa aiba cel putin cinci echipe de juniori, iar clubul lui Mititelu nu are decât trei. Momentan, celelalte doua grupe de copii si juniori sunt în colaborare cu Scoala de Fotbal „Costica Donose“, însa contractul se va încheia la vara. În cazul în care întelegerea nu va continua, trupa lui Nicolo Napoli va evolua în Liga a II-a indiferent de locul pe care va termina la sfârsitul sezonului. Pâna acum câteva luni, cele doua echipe de juniori erau ale Clubului Sportiv Judetean Stiinta „U“ Craiova, însa Mititelu si-a luat masuri de siguranta si a încheiat acest pact cu fostul jucator al Universitatii, Costica Donose. Cu toate astea, clubul de fotbal al Consiliului Judetean se afla într-un litigiu cu Mititelu privind suma de 36.000 de lei pe care Universitatea trebuie sa o plateasca pentru transferul a cinci juniori.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.