Sport 20 Martie 2008 03:03
Actele privind vanzarea unui pachet de 80 la suta din actiunile SC FC Rapid SA de catre George Copos omului de afaceri Fathi Taher urmeaza sa fie semnate pana la sfarsitul acestei saptamani, informeaza surse apropiate negocierilor, citate ieri de agentia Mediafax. Astfel, Copos si Taher ar fi ajuns la un acord privind cedarea actiunilor, in momentul de fata negocierile si conditiile privind vanzarea purtandu-se la nivelul avocatilor celor doi oameni de afaceri.
Desi initial aparuse informatia ca in schimbul celor 80 de procente George Copos va incasa aproximativ 40 de milioane de euro, Fathi Taher a dezmintit acest lucru, mentionand ca suma exacta se va face publica in momentul in care tranzactia se va perfecta. El a adaugat ca suma respectiva se afla deja intr-un cont al lui George Copos. De asemenea, Taher sustine ca nu a acceptat cumpararea actiunilor decat cu o conditie, ca George Copos sa ramana actionar minoritar si sa se ocupe in continuare de fotbal la FC Rapid.
In momentul de fata, Copos controleaza peste 99 la suta din actiunile SC FC Rapid SA prin AFC Rapid (fosta asociatie nonprofit care a administrat clubul) cu aproximativ 70 la suta, ca persoana fizica si alte firme off-shore cu peste 29 la suta. Singurul actionar minoritar la SC FC Rapid SA este Jean Valvis, care detine sub 0,01 la suta.


In vara anului trecut, George Copos a majorat cotizatia la AFC Rapid (actionarul majoritar al SC FC Rapid SA) la 50.000 de euro anual, fortandu-i astfel pe ceilalti membri sa renunte. Printre cei care au renuntat la partile sociale din cadrul AFC Rapid se numara Jean Valvis (care detinea 19,04762 la suta), Mircea Lucescu (4,76190 la suta), Mircea Geoana (4,76190 la suta), Dinu Gheorghe (4,76190 la suta), Dan Ion Vlaicu (4,76190 la suta), Dan Ostahie (4,76190 la suta) si Lukoil SA (4,76190 la suta).
Acum, George Copos controleaza AFC Rapid cu peste 90 la suta ca persoana fizica si firmele sale din grupul Ana. Singurii membri ramasi dupa majorarea cotizatiei anuale sunt George Cobzareanu (cu 4,76190 la suta) si Ministerul Transporturilor (cu 4,76190 la suta).


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.