Sport 20 Martie 2008 02:33
Astazi se decide soarta campionatului, Rapid si Steaua luptandu-se pentru primele locuri. Daca Steaua invinge in Giulesti, atunci trupa din Ghencea poate ataca titlul. Rapid isi joaca ultima sansa de a ramane in lupta pentru locul secund si, implicit, pentru Liga Campionilor.

Rapid si Steaua se intalnesc in aceasta seara in ultimul meci al etapei a XXIV-a a Ligii I la fotbal, ambele formatii fiind angrenate in lupta pentru locul secund - cel care duce in preliminariile Ligii Campionilor - sau, in cazul Stelei, poate chiar in lupta pentru titlu, scrie Romania Libera.

Cu doua puncte avans, stelistii spera sa profite de esecul de ieri al lui Poli Timisoara, pentru a-si consolida pozitia secunda in clasament. Jucatorii Rapidului sunt convinsi ca o victorie astazi ar face uitate esecurile usturatoare si neasteptate din acest an, desi un calcul simplu arata ca, in cazul unei victorii in prima runda din acest an, cu Universitatea Cluj, giulestenii ar fi fost pe locul secund, la cinci puncte de liderul CFR Cluj, iar daca ar fi castigat si meciul de acasa cu Poli Timisoara ar fi fost la doar doua puncte de primul loc, anunta Ziua.

Partida din Giulesti nu este usoara pentru nici una dintre cele doua formatii. Steaua trebuie sa invinga pentru a-si pastra sansele la titlu. Dupa trei victorii consecutive, dar in care au fost ajutati de arbitri, ros-albastrii spera sa-si continue sirul victoriilor si dupa aceasta runda. De partea cealalta, giulestenii sunt in cadere libera, o victorie cu Steaua ar putea insemna relansarea echipei, iar Mircea Rednic si-ar putea salva scaunul.

"Avem echipa mai puternica si cred ca vom castiga. Ma bazez pe lotul nostru mai valoros. Nu mi-e frica de nimeni de la Rapid, dar imi place Cesinha, el e cel mai periculos. Cu mare noroc ei pot face doar un egal cu noi, dar e un rezultat care nu ne avantajeaza", a declarat patronul stelist Gigi Becali, negand orice interventie la arbitri pentru meciul de astazi. „Steaua este cea mai curata echipa. Nu am apelat niciodata la arbitri. Recunosc ca am avut arbitraje favorabile. Dumnezeu ne-a dat punctele care ni s-au luat in tur”, a spus Gigi, citat de Ziarul.

Becali isi primeste replicile de la jucatorii Rapidului. „Este un meci foarte important. E partida perfecta pentru a trece de pasa proasta pe care o traversam. Cu totii am muncit din greu in aceasta saptamana pentru derby. Stiu ca Steaua e o echipa mare, dar Rapid va da totul pentru a se impune“, spune portughezul Joao Paulo. Jucatorii giulesteni isi sustin patronul in privinta avertismentului pe care l-a dat in legatura cu arbitrajul. „E un meci greu, se intalnesc doua echipe cu nume, miza e mare si speram sa fie o partida spectaculoasa. O sa iesim de pe teren daca nu sintem arbitrati corect, desi eu am incredere in arbitrii romani“, sustine Costin Lazar, citeaza Jurnalul National.

Cotidianul informeaza ca partida Rapid-Steaua se joaca dupa coordonatele 8-6-2. Opt puncte ii separa pe giulesteni de liderul CFR Cluj, sase pe ros-albastri, care au si doua lungimi in fata adversarilor de astazi. Distantele isi pierd, in mare parte, valoarea pentru echipa care va pierde in derby-ul din Giulesti. „Ma gandesc sa batem pe Steaua si apoi sa se roage de noi sa batem si pe CFR. Asa ne ducem noi pe locul 1 si Steaua si Clujul sa se bata pentru locul 2“ este scenariul imaginat de directorul tehnic al Rapidului, Nicolae Manea.

Potrivit Evenimentul zilei, meciul se desfasoara asta-seara, de la ora 20.30 (in direct la Kanal D), ajungandu-se la etapa a 24-a din Liga I la fotbal.

Acest meci este foarte important din punct de vedere financiar, primele doua locuri asigurand prezenta in turul trei preliminar al Ligii Campionilor, relateaza Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.