Sport 20 Martie 2008 01:48
Incidentele petrecute saptamana trecuta la Lhassa, in Tibet, cand autoritatile chineze au recurs la violenta pentru a reprima manifestatiile pro-tibetane, readuc in actualitate problema boicotarii JO de la Beijing.
Parlamentul tibetan, aflat in exil in India, a anuntat moartea a sute de oameni, insa China nu recunoaste oficial decat 13 victime, “civili inocenti”, ucisi chiar de manifestanti.


REACTIE. In semn de protest fata de aceste evenimente, organizatia Reporteri Fara Frontiere a facut apel la oamenii politici pentru a boicota festivitatea de deschidere, programata la 8 august, la care ar urma sa asiste peste o suta de sefi de stat si de guvern. Printre sustinatorii boicotului se mai numara regizorul Steven Spielberg, actorii Richard Gere si Mia Farrow, sau filozoful Bernard-Henry Levy, insa nici o autoritate in masura sa ia o decizie nu a imbratisat pana acum aceasta idee. Mai mult, Uniunea Europeana s-a pronuntat imporiva unui boicot, care nu ar rezolva problema drepturilor omului in China. O pozitie similara a avut si Dalai Lama, liderul spiritual tibetan, in opinia caruia Beijing merita sa gazduiasca Jocurile Olimpice, deoarece “poporul chinez are nevoie sa se simta mandru”.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.