Sport 20 Martie 2008 01:14
Pana la startul editiei din acest an a Campionatelor Europene de gimnastica feminina de la Clermont-Ferrand (Franta) au ramas cateva saptamani, iar conducerea tehnica a nationalei noastre face ultimele retusuri ca echipa sa se prezinte la standardele pe care le impune blazonul gimnasticii romanesti.

Chiar daca principalul obiectiv in acest an este podiumul Jocurilor Olimpice de la Beijing, elevele lui Nicolae Forminte se pregatesc serios si pentru intrecerile continentale care vor constitui un important test inaintea JO. De fapt, la CE gimnastele noastre vor prezenta prentru prima data intr-o competitie oficiala, in ciuda faptului ca mai au inca de lucru, exercitiile cu care vor ataca medaliile olimpice.

Chiar si in aceste conditii, reprezentantele noastre nu vor sa se faca de ras, asa ca la Deva toata lumea munceste din greu, efectuand cate doua antrenamente pe zi, in afara de duminica, singura zi mai lejera, cu unul singur.

In plus, trei dintre gimnastele cu mai putina experienta competitionala, dar care au fost inscrise deja la CE – Gabriela Dragoi, Cerasela Patrascu si Ana Maria Tamarjan –, la finele acestei saptamani vor trece prin emotiile unui concurs international de verificare. Cele trei impreuna cu Alina Stanculescu si Daniela Druncea vor participa la Salonic, in Grecia, la o ultima testare in cadrul unui triunghiular alaturi de reprezentantele tarii-gazda si Bulgariei, in timp ce consacratele Sandra Izbasa si Steliana Nistor se vor pregati in continuare acasa.

"La Salonic va fi o intrecere amicala, fara vreun obiectiv anume. Principalul motiv pentru care am ales sa participam la triunghiularul din Grecia a fost ca gimnastele fara prea multa experienta competitionala, cum sunt Dragoi, Patrascu sau Tamarjan, sa se obisnuiasca cu atmosfera de concurs deoarece contam pe ele in perspectiva Europenelor si Jocurilor Olimpice de la Beijing. Este adevarat ca cele trei sunt deja inscrise la intrecerile continentale, dar modificari se pot face pana in ultima clipa in functie de forma si starea sanatatii in care se afla sportivele inainte de plecarea la competitie. Oricum gandurile noastre ale tuturor sunt la Jocurile Olimpice, iar Europenele sunt doar o etapa intermediara pentru care nu am stabilit un obiectiv propriu-zis. Evident, ne dorim sa revenim acasa cu medalii, dar trebuie sa tinem cont de faptul ca la aceasta editie a intrecerilor continentale vom experimenta exercitii noi, care inca nu sunt gata. Prin urmare exista un risc destul de mare, de care suntem constienti, dar pe care ni-l asumam in totalitate, de a obtine rezultate mai putin spectaculoase in Franta, pentru a avea sanse marite de succes la Jocurile Olimpice", a explicat Anca Grigoras, directorul tehnic al lotului olimpic feminin de gimnastica din cadrul FRG, strategia de abordare a CE de la Clermont-Ferrand in perspectiva JO de la Beijing.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.