Sport 19 Martie 2008 02:12
Bucuria dezlantuita a copiilor prezenti la Sala Polivalenta a fost cu greu stapanita de catre organizatori. Spre final, meciul demonstrativ s-a disputat doar pe o latura a terenului pentru a nu pune in pericol integritatea micutilor care stateau pe marginea suprafetei de joc.
Jongleriile magicienilor de la Harlem Globetrotters au reusit sa-i incalzeasca serios pe cei 5.000 de spectatori care au luat cu asalt Sala Polivalenta. Cel mai tare s-au bucurat micutii prezenti la eveniment, care dupa prima ora de spectacol au devenit de nestapanit, parintii pierzand total controlul. In pauza de un sfert de ora de la jumatatea spectacolului, parchetul a fost luat cu asalt, totul parand a se transforma in haos. Federatia Româna de Baschet pregatise un concurs de aruncat la cos pentru copiii din sala.

Regulamentul initial, care prevedea ca participantii sa fie alesi prin aruncarea unor mingi de baschet in tribune, a fost dat complet peste cap, când sute de copii au navalit pur si simplu pe teren la auzul anuntului ca pot câstiga mingi si cosuri de baschet. Concursul s-a transformat intr-o invalmaseala, micutii fiind convinsi cu greu sa revina in tribune pentru a face loc baschetbalistilor. In a doua parte a fost nevoie de apelurile insistente ale crainicului salii si de indemnurile jucatorilor pentru ca micutii sa elibereze suprafata de joc. Spectacolul, primul din turneul de patru zile al trupei americane in România, a fost un real succes, Big Easy, General, Airport, Hollywood, Slick, Handles si Lefty (acestea sunt pseudonimele folosite de cei sapte baschetbalisti americani) fiind incantati de reactia publicului spectator. Rezultatul meciului demonstrativ dintre Harlem Globetrotters si Washinghton Generals nu a contat pentru nimeni, la final terenul de joc fiind din nou invadat de spectatorii dornici sa obtina autografe.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.