Unicul gol al intalnirii a fost marcat de Habibou in minutul 83, dar faza golului a fost precedata de un fault clar al lui Nicolae Dica asupra lui Bogdan Stelea. Nu a fost insa singura faza discutabila impotriva Unirii Urziceni. In minutul 53 polonezul Golanski a atins mingea cu mana in propriul careu, dar cuvenita lovitura de pedeapsa pentru oaspeti nu a fost acordata de arbitrul Ionel Ivan. De asemenea, si Steaua a reclamat neacordarea unei lovituri de la 11 metri.

Marius Lacatus crede ca etapa a 23-a a fost favorabila Stelei, deoarece echipa bucuresteana a stiut sa profite de faptul ca rivalele din campionat, CFR Cluj, Rapid si Dinamo, au obtinut doar remize. "Azi parca am avut o stare de moleseala, parca n-a fost jocul dorit, ca posesie si progresie. S-au gresit foarte multe pase, am fost statici, iar cei care au fost la balon n-au avut solutii. In asemenea situatii e simplu pentru adversari sa aglomereze jumatatea lor, iar daca vom continua cu mingi lungi la bataie fara o constructie buna, ne vom chinui in continuare. A fost etapa Stelei. Spre deosebire de alte dati, am stiut sa profitam", a spus Lacatus, care considera un lucru bun faptul ca jucatorii Stelei inscriu din faze fixe. "Inseamna ca jucatorii sunt atenti si au valoare", a mentionat Lacatus.
Gigi Becali a precizat ca victoria Stelei este meritata si considera ca nuaua. "M- numai Unirea Urziceni ar fi trebuit sa beneficieze de un penalty, ci si Stea obosit emotia, nici macar nu mai pot sa fiu fericit. si noi, si ei am avut un 11 metri. Am fost clar peste ei, am avut ocazii, i-am dominat, e victorie meritata. Steaua e o echipa valoroasa, dar mai trebuie sudate relatiile de joc. In trei, patru etape se va rezolva", a punctat finantatorul stelist.